Zlatna malina: Izabrani najgori glumci i filmovi

24.04.2021

16:41

0

Specijalna nagrada dodeljena je 2020. kao najgoroj godini ikad

Zlatna malina: Izabrani najgori glumci i filmovi
Copyright Profimedia

Ovogodišnja dodela nagrada Zlatne maline za najgora filmska ostvarenja tradicionalno je održana pre Oskara. Prvenac muzičarke Sie “Music” osvojio je najviše zlatnih malina ove godine – Sia je tako proglašena najgorom režiserkom, najgora glavna glumica je Kejt Hadson, a najgora sporedna Madi Zigler, obe osvojene za uloge u ovom filmu.

Dokumentarac Majka Lindela “Absolute Proof” dobitnik je Zlatne maline u kategoriji za najgori film, a Majk Lindel proglašen je za najgoreg glavnog glumca za pojavljivanje u ovom ostvarenju.

Film “Borat Subsequent Moviefilm” dobio je Zlatnu malinu u kategoriji Najgori glumački par – Marija Bakalova i bivši gradonačelnik Njujorka i advokat bivšeg predsednika Donalda Trampa – Rudi Đulijani, koji je proglašen i za najgoreg sporedneg glumca.

Poljski film “365 Dni” (365 Days/365 dana) osvajač je Zlatne maline za najgori scenario, dok je “Dolittle” dobitnik Zlatne maline za najgori nastavak.

Film “365 dana” bio je nominovan u šest kategorija i zajedno sa ostvarenjem “Dolittle” bio na vrhu najgorih po broju nominacija.

Profimedia

Inače, film “Muzika” se našao na udaru kritika zbog komentara i prikaza problema autističnih osoba. Sija se kasnije izvinila zbog načina na koji je predstavila autističnu osobu koju je interpretirala američka glumica Medi Zigler, koja je nagrađena za najgoru sporednu žensku ulogu.

Specijalna nagrada dodeljena je 2020. godini – najgoroj godini ikad.

Pročitajte još

Žiri koji dodeljuje Zlatne maline sastoji se od 1.097 ljudi iz Sjedinjenih Država i 20 drugih zemalja. Ove godine, zbog pandemije, glasali su virtuelno.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike