Najbolja ili najgora: Glen Klouz nominovana za Oskara i Zlatnu malinu za istu ulogu

16.03.2021

17:34 >> 17:47

0

Ove godine u trci za najgore glumce/glumice našli su se i Robert Dauni Mlađi, Adam Sendler, Kejti Holms, Kejt Hadson i En Hatavej

Najbolja ili najgora: Glen Klouz nominovana za Oskara i Zlatnu malinu za istu ulogu
Copyright Profimedia

Dodela Zlatne maline je svojevrsna parodija na dodelu Oskara koju organizuje Akademija filmskih umetnosti i nauke, a ovogodišnja ceremonija održaće se 24. aprila.

Zanimljivo je da je Glen Klouz u trci i za najbolju i najgoru glumicu sezone. Ova 73-godišnja glumica iz Konetikata je zaslužila svoju osmu nominaciju za Oskara za sporednu žensku ulogu u Netfliksovom filmu “Gorštačka elegija” (Hillbilly Elegy), a uprkos prethodnih sedam nominacija, među kojima su i one za “Fatalnu privlačnost” i “Opasne veze”, Oskara još nije dobila.

Ove će se godine za prestižni zlatni kip “boriti” sa Olivijom Kolman, Marijom Bakalovom, Amandom Sejfrid i Jun Juh-Jung. Međutim, Klouz je nominovana i za Zlatnu malinu za istu ulogu u istoj kategoriji.

To je tek treći takav slučaj u istoriji dve nagrade. Džejms Koko mogao je biti i najbolji i najgori 1982. za ulogu u filmu “Samo kad se smejem”, a Ejmi Irving dve godine kasnije za ulogu u filmu u “Yentl”. U oba slučaja sve je ostalo samo na nominacijama.

Nekoliko drugih glumaca, poput Sandre Bulok, Melise Mekarti, Ume Turman, Aleka Boldvina i Edija Redmejna, bili su nominovani za Oskara i Maline iste godine, ali za različite uloge. Bulok ih je čak obe i osvojila.

Ove godine među nominovanim za najgore glumce/glumice našli su se i Robert Dauni Mlađi, Adam Sendler, Kejti Holms, Kejt Hadson i En Hatavej.

Među nominovanim filmovima za Zlatnu malinu su “365 dana”, “Dolittle”, “Absolute Proof”, “Fantasy Island” i “Music”.

Film “365 dana” brzo je privukao svetsku pažnju nakon izlaska na Netfliksu 7. juna i postao je jedan od najgledanijih filmova. Međutim, pored ogromne popularnosti, film je dobio i ogromnu količinu negativnih kritika zbog scena seksualnog nasilja. Na IMDb-u je ocenjen sa 3.2 od 10, zbog čega ne čudi da je nominovan kao najgori u 6 kategorija.

Profimedia

Film “Dolittle” predstavlja rimejk originalne serije “Doctor Dolittle” iz 1967. godine, a pored nominacije za najgori film i Robert Dauni mlađi, koji tumači glavnu ulogu u filmu je nominovan za najgoreg glumca.

En Hatavej nominovana je za najgoru glumicu u filmovima “The Last Thing He Wanted” i “The Witches”.

Pročitajte još

Ove godine dodela Zlatne maline ima i posebnu kategoriju u čast 2020. godine koja je osvojila nagradu za “Najgoru kalendarsku godinu svih vremena!”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike