Beogradski mesec fotografije: Svet kroz objektiv 50 autora iz 15 zemalja

27.04.2021

13:59

0

Autor: M. Cukić

Organizacioni tim ovo izdanje manifestacije posvetio je svima onima koji su ugroženi haosom izazvanim epidemijom, onima koji više nisu sa nama, kao i svima ko

Beogradski mesec fotografije: Svet kroz objektiv 50 autora iz 15 zemalja
Promo / Stepahine Pistel - Bucket list

Peto izdanje Beogradskog meseca fotografije održava se od 8. maja do 3. juna na 15 lokacija, a tokom trajanja manifestacije biće predstavljeni radovi oko 50 autora iz 15 zemalja, u oko 20 izložbenih celina.

Beogradski mesec fotografije biće otvoren 8. maja grupnom izložbom u Kući legata i Bioskopu Balkan.

U Kući legata će od 18 časova biti otvorena izložba “Novi talenti” koju je podržao Nikon Srbija. Žiri koji čine Paulina Ana Galančak, Mikiko Kikuta, Fransesk Fabregas, V. M. Hant i Branimir Karanović odabrao je najbolje radove iz Srbije i regiona koji će biti predstavljeni na ovoj izložbi. Svoje radove izložiće Ljubov Rakšina iz Rusije (1. mesto), Maksim Matis iz Belgije (2. mesto) i Kristina Sergejeva iz Rusije (3. mesto), kao i Nađa Repman koja je dobila nagradu za najbolji domaći projekat.

Promo / Vladimir Zivojinovic

Takođe od 8. maja posetioci će biti u prilici da posete samostalne izložbe sledećih autora: Dušan Kochol, Karolina Patos, Lorena Ros, Marija Ćalić, Matej Milenković, i Vladimir Živojinović će svoje radove izložiti u Kući legata, a Stephanie Pistel, Ines d’Orey, Ivan Blazhev, Karsten Kronas, Klaus Pichler, Made of Photos #2, Milan Marković, Miloš Nešić, Miloš Tomić, i Olatz Vazquez u Bioskopu Balkan.

Promo / Matej Milenkovic

Beogradski mesec fotografije je prvi put organizovan 2016. godine. Organizacioni tim ovo izdanje manifestacije posvetio je svima onima koji su ugroženi haosom izazvanim epidemijom Covid-a 19, onima koji više nisu sa nama, kao i svima koji se trude da nam učine život mogućim i lakšim.

Pročitajte još

Uspeh festivala baziran je na tri jaka stuba: kvalitetu domaće fotografske scene, saradnji sa umetničkim fondacijama, muzejima, galerijama i svim inostranim kulturnim centrima i ambasadama u Beogradu, kao i kontaktima i saradnjama sa drugim međunarodnim manifestacijama koje pružaju šansu da srpski fotografi prezentuju svoje radove u inostranstvu, uz dovođenje stranih fotografa u Beograd.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti