Znak nade: Nakon više od godinu dana muzeji i galerije u Veneciji otvaraju vrata

28.04.2021

09:10 >> 09:13

0

Čuvena galerija Pegi Gugenhajm, danas prima prve posetioce koji su rezervisali karte unapred, a postavljena je izložba u čast 1.600 godina postojanja grada n

Znak nade: Nakon više od godinu dana muzeji i galerije u Veneciji otvaraju vrata
Copyright Pixabay

Nakon više od godinu dana zaključanih vrata, muzeji i galerije u Veneciji otvaraju vrata posetiocima.

Agencija Ansa javlja da čuvena galerija “Pegi Gugenhajm”, danas prima prve posetioce koji su rezervisali karte unapred. Postavljena je izložba u čast 1.600 godina postojanja grada na vodi.

Za danas je predviđeno i otvaranje Duždeve palate i Muzeja Kavur, a i umetnička galerija Akademije danas će, nakon jednogodišnje pauze, primiti prve posetioce.

– Veoma je važno da nakon što smo predugo ostali zatvoreni i bez posetilaca postepeno otvaramo muzeje i galerije. To je znak nade. Svi smo umorni i obeshrabreni, i dobro je da otvorimo za publiku kulturne ustanove jer su deo našega identiteta i svakodnevnog života – rekla je za agenciju direktor umetničke galerije “Pegi Gugenhajm”, Karol Vail.

Promo/Svetlana Kolarž

Sve ustanove koje se otvaraju primiće posetioce uz strogo poštovanje mera, unapred obezbeđene rezervacije, obavezno nošenje zaštitnih maski, ograničen broj posetilaca raspoređenih u smene i poštovanje fizičkog razmaka među osobama.

Pročitajte još

Za posetioce iz drugih delova Italije, pre prelaska regionalnih granica ili putovanja vozom, obavezno je imati negativan test na kovid19.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike