Avanture s Petsonom i Findusom: Ekskluzivno izdanje povodom 75. rođendana Svena Nurdkvista

30.04.2021

13:02 >> 13:04

0

Knjige o Petsonu i Findusu već 30 godina razveseljavaju decu širom sveta, a prevedene su na 44 jezika, objavljene u preko 70 zemalja i dosad su prodate u viš

Avanture s Petsonom i Findusom: Ekskluzivno izdanje povodom 75. rođendana Svena Nurdkvista
Copyright Promo / Kreativni centar

Povodom 75. rođendana Svena Nurdkvista, autora knjiga o neodoljivim junacima Petsonu i Findusu, Kreativni centar najavljuje ekskluzivno objedinjeno izdanje “Avanture s Petsonom i Findusom“.

Ta knjiga će u Švedskoj izaći danas 30. aprila, baš na rođendan ovog značajnog švedskog pisca i ilustratora za decu, a u Srbiji će se pojaviti nekoliko nedelja kasnije.

Knjiga “Avanture s Petsonom i Finudsom” sadrži već objavljene priče “Kako se mali Findus izgubio”, “Poznajete li Petsona i Findusa?”, “Lov na lisicu”, “Mačak Findus i petao” i “Petson kampuje”, kao i zanimljiv dodatni materijal iz kojeg će čitaoci saznati ko su zapravo ovi simpatični junaci, šta je bilo pre nego što su se upoznali i postali najbolji prijatelji, šta vole, a šta ne vole, kako provode vreme na Petsonovom imanju… Pored toga, knjiga sadrži i neke od neobjavljenih ilustracija Svena Nurdkvista, jedinstven recept za odlične palačinke, ideje za majstorisanje pravo iz Petsonove radionice, pravila jedne neverovatne igre memorije i još mnogo toga.

Promo/Kreativni centar

Izdanje “Avanture s Petsonom i Findusom” već je u štampi i biće objavljeno krajem maja, a do 24. maja može se kupiti u pretprodaji, po sniženoj ceni, Ovo izdanje, namenjeno predškolcima i mlađim osnovcima, biće objavljeno u tvrdom povezu, na 144 strane.

Sven Nurdkvist (1946) jedan je od najznačajnijih švedskih ilustratora i pisaca za decu. Čiča Petson i mačak Findus su njegovi širom sveta poznati junaci, a inspiraciju za prve njihove avanture pronašao je igrajući se sa svojim malim sinovima. Crteži Svena Nurdkvista prepoznatljivi su po osobenim detaljima i bojama. Svaki crtež je svet za sebe, pun malih stvorenja, a može se gledati dugo i često i svaki put će se videti nešto novo. Možda su upravo zbog toga Nurdkvistovi crteži toliko cenjeni među čitalačkom publikom svih uzrasta – od dece do odraslih.

Pročitajte još

Knjige o Petsonu i Findusu već 30 godina razveseljavaju decu širom sveta. Prevedene su na 44 jezika, objavljene u preko 70 zemalja i dosad su prodate u više od osam miliona primeraka, a o dogodovštinama ovih junaka snimljeni su i crtani filmovi. Kreativni centar je prethodnih godina objavio više od deset knjiga o Petsonu i Findusu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike