Gde su najbolji ćevapi: Oskarovac Danis Tanović na setu novog filma "Deset u pola" (FOTO)

03.05.2021

17:44 >> 16:58

0

Autor: M. Cukić

Ostvarenje prati sudbinu dvojice prijatelja - sarajevskih ćevabdžija, koji se sukobljavaju oko kvaliteta ćevapa u njihovim radnjama, gde zapravo preispituju

Gde su najbolji ćevapi: Oskarovac Danis Tanović na setu novog filma "Deset u pola" (FOTO)
Promo / Tanjug

Bosansko-hercegovački reditelj i oskarovac Danis Tanović, danas je u Sarajevu počeo snimanje novog filma “Deset u pola”.

Radnja filma odvija se u glavnom gradu Bosne i Hercegovine koji je pogođen pandemijom, i prati sudbinu dvojice prijatelja – sarajevskih ćevabdžija, koji se sukobljavaju oko kvaliteta ćevapa u njihovim radnjama, gde zapravo preispituju životne odluke i prihvataju neminovne promene.

Tanović u ovom filmu ponovo sarađuje sa glumcima Brankom Ðurićem Ðurom i Izudinom Bajrovićem, posle filmova “Ničija zemlja”, koji je osvojio Oskara za najbolji strani film 2001. godine, i “Smrt u Sarajevu” 2016.

Promo

Osim njih, u glavnim ulogama su i mladi glumci sa Akademije scenskih umetnosti u Sarajevu – Kerim Čutuna i Helena Vuković.

Reditelj i scenarista filma Tanović o filmu kaže da se sve u Sarajevu može ismejavati i biti tema viceva, osim jedne stvari, a to je odgovor na pitanje – gde su najbolji ćevapi u ovom gradu.

Promo

Nikola Kuprešanin uz reditelja potpisuje scenario, a u autorskoj ekipi su direktor fotografije Damir Šagolj, kostimograf Ina Arnautalić, scenograf Sanda Popovac i drugi.

Promo / Tanjug

Producenti novog filma su Obala Art Centar, Sarajevo Film Festival i Turska državna radio-televizija (TRT), u okviru zajedničkog projekta “Sarajevo grad filma za globalne ekrane” (SCF GS). Taj projekat se fokusira na reditelje iz Jugoistočne Evrope, čiji su filmovi prethodno prikazani i nagrađeni na Sarajevo Film Festivalu.

Pročitajte još

Tanovićev film je treći u okviru tog projekta, posle dela “Dobar dan za posao” (2018) u režiji Martina Turka i nedavnog projekta “Koncentriši se, baba” (2020) Pjera Žalice.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug