Odlučeno: Projekcije na Festu u Sava centru pred 1500 gledalaca

07.05.2021

11:42 >> 13:52

0

Autor: M. Cukić

Ovo je veliko ohrabrenje za Fest, ovo je vetar u leđa za filmske prikazivače i distributere, ali i za naša pozorišta, muzeje, galerije, biblioteke, za sve r

Odlučeno: Projekcije na Festu u Sava centru pred 1500 gledalaca
Antonio Ahel/ATAImages

Gradski sekretar za kulturu Ivan Karl zahvalio se danas Kriznom štabu što je uvažio zahtev Beogradskog međunarodnog filmskog festivala Fest i dozvolio da se projekcije u Sava Centru održavaju pred maksimalno 1.500 gledalaca, umesto prvobitnih 500, što znači da će se već od subote u prodaji naći još po 1.000 karata za svaki termin.

U izjavi Tanjugu Karl je naglasio da će veći broj posetilaca, uz poštovanje svih epidemioloških mera, moći da pogleda aktuelnog Oskarovca, ostvarenje “Zemlja nomada” ali i druge favorite ovogodišnjeg programa Festa.

Tanjug/Jadranka Ilić

– Ovo je veliko ohrabrenje za Fest, ovo je vetar u leđa za filmske prikazivače i distributere, ali i za naša pozorišta, muzeje, galerije, biblioteke, za sve radnike u kulturi u Beogradu i Srbiji. Ako nastavimo imunizaciju ovim tempom, a naša zemlja je jedna od retkih u Evropi i svetu čiji su građani privilegovani da mogu da biraju koju vakcinu žele i da se vakcinišu bez prethodne prijave, onda slogan ovogodišnjeg Festa, ”Povratak u budućnost” dobija pun smisao – kazao je Karl.

Pročitajte još

Projekcija britanskog filma “Veliko iskopavanje” u režiji Sajmona Stouna sa Rejfom Fajnsom i Keri Maligan u glavnim ulogama otvoriće 49. Fest, večeras u Sava centru, a poštovaoci kinematografije uživaće u projekcijama do 16. maja u više dvorana u Beogradu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug