Danas na Festu: Premijerno "Minari" i novi film Gorana Bogdana

11.05.2021

05:33 >> 12:42

0

Predstavljamo vam repertoar za utorak 11. maj

Danas na Festu: Premijerno "Minari" i novi film Gorana Bogdana
Copyright Promo / Fest

U okviru ovogodišnjeg Festa biće održano više od 70 premijernih filmova najnovije svetske, evropske i domaće kinematografije u sedam selekcija, a na današnjem repertoaru svakako treba izdvojiti film Danila Šerbedžije, sina slavnog glumca Radeta Šerbedžije, “Tereza37”, kao i ostvarenje “Dohvati nebo” u kojem jednu od glavnih uloga tumači doajen glumišta Petar Božović.

Takođe, publika će imati prilike da vidi i dobitnika Oskara “Minari“, kao i hvaljeni i najavljivani film “Pripreme za zajednički život na neodređeno vreme”…

Predstavljamo vam program Festa za utorak, 11. maj:

Andrej Rubljov – Sava centar, 13.00

Asistentkinja – Dom omladine Beograda, 11.30

Čovek koji je prodao svoju kožu – Cineplexx Galerija Belgrade Sala 3,  18.30

Dohvati nebo – Dom omladine Beograda, 19.00

Promo

Milutinu, čoveku srednjih godina, životna harmonija se ruši kada njegova supruga Magdalena doživi saobraćajnu nesreću, braneći svojim telom petogodišnjeg sina. Magdalena ostaje nepokretna. Ljubav između Milutina i Magdalene je uvek bila na visokom nivou, takva i ostaje. Pošto nesreća nikada ne ide sama, Milutina ne zaobilaze ni socijalne niti društveno političke turbulencije. Pred Milutinom je težak zadatak, da sačuva porodičnu idilu i da se samo čestitom namerom i uz pomoć srećnih životnih okolnosti pobrine za ono do čega mu je najviše stalo, a to je Magdalena i sreća njihovog sina Jakova. Režija: Milutin Darić. Uloge: Milan Kovačević, Nada Vukčević, Maja Šarenac, Emir Ćatović, Mladen Nelević, Petar Božović, Ljubica Barać, Branimir Popović, Aleksandar Saša Petrović, Vanja Jovićević.

Enfant terrible – Kombank dvorana sala, 19.00

Gospođica Marks – Cineplexx Galerija Belgrade – Sala 3, 18.30

Izbrisana istorija – Dom omladine, 14.00

Minari – Sava Centar, 19.00

Profimedia

Korejsko-američka porodica se seli na farmu u Arkanzasu u potrazi za sopstvenim američkim snom. Porodična kuća se potpuno menja dolaskom njihove lukave, neuredne, ali neverovatno ljubazne bake. Režija: Lee Isaac Chung. Uloge: Steven Yeun, Han Yeri, Alan Kim, Noel Kate Cho, Youn Yuh-jung, Will Patton.

Narcis i zlatousti – Cineplexx Galerija Belgrade Sala 3, 16.00

Noć kraljeva – Kombank dvorana sala 1, 16.30

Palm springs – Cineplexx Galerija Belgrade Sala IMAX,  14.00

Pogledaj me – Kombank dvorana, 11.30

Polje maka – Dom omladine, 11.00

Ponedeljak – Kombank dvorana sala 1, 11.30

Posrtanje – Cineplexx Galerija Belgrade Sala IMAX,  16. 30

Pripreme za zajednički život na neodređeno vreme – Kombank dvorana sala 1, 14.00

Promo / Fest

Neurohirurg Marta (40) se zaljubljuje. Ostavlja blistavu karijeru u Americi i vraća se u Budimpeštu da bi započela novi život sa izabranikom. Uzalud ga čeka na Mostu slobode jer se on ne pojavljuje na sastanku. Marta počinje očajnički da ga traži, a kada ga konačno pronađe, ljubav njenog života tvrdi da se nikada pre nisu sreli. Režija: Lili Horvát. Uloge: Natasa Stork, Viktor Bodó, Benett Vilmányi, Zsolt Nagy, Péter Tóth, Andor Lukáts, Attila Mokos, Linda Moshier, Júlia Ladányi…

Ribanje i ribarsko prigovaranje – Cineplexx Galerija Belgrade Sala 3,  13.30

Rifkinov festival – Sava Centar, 11.00

Slalom – Dom omladine Beograda, 16.30

Supruga špijuna – Sava centar, 16.30

Tereza37 – Kombank dvorana sala 1, 19.00

Promo / Fest

Tereza ima 37 godina i živi u Splitu. Nakon nekoliko spontanih pobačaja saznaje kako postoji verovatnoća da genetski nije kompatibilna sa svojim suprugom. Već duže oseća pritisak okoline, pa započinje da preispituje svoj rutinski brak, što potakne niz događaja koji će joj promeniti život, u duhu novostečene slobode i istine koja je samo njena.
Režija: Danilo Šerbedžija. Uloge: Lana Barić, Ivana Roščić, Leon Lučev, Dragan Mićanović, Marija Škaričić, Goran Marković, Goran Bogdan, Snježana Sinovčić, Nenad Srdelić, Nataša Janjić Medančić.

Živ čovek – Cineplexx Galerija Belgrade,  11.30

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike