„Dohvati nebo“: Novi film Petra Božovića premijerno na Festu (VIDEO)

10.05.2021

11:31

0

Autor: Dejan Ćirić

Ostvarenje Milutina Darića je prošle godine osvojilo nagradu za najbolju režiju na Festivalu filmova jugoistočne Evrope u Parizu

„Dohvati nebo“: Novi film Petra Božovića premijerno na Festu (VIDEO)
Copyright Petar Božović, film "Dohvati nebo"/Promo

Premijera filma „Dohvati nebo“ (Crna Gora 2019.), održaće se u okviru programa FEST Fokus u utorak, 11.5. u 19 časova u Domu omladine, a reprize 12. maja u Domu omladine (11.30), i 13. maja u bioskopu Cineplexx Galerija Belgrade (11.30).

Promo

Milutinu, čoveku srednjih godina, životna harmonija se ruši kada njegova supruga Magdalena doživi saobraćajnu nesreću, braneći svojim telom petogodišnjeg sina. Magdalena ostaje nepokretna. Ljubav između Milutina i Magdalene je uvek bila na visokom nivou, takva i ostaje. Pošto nesreća nikada ne ide sama, Milutina ne zaobilaze ni socijalne, niti društveno političke turbulencije. Pred njim je težak zadatak, da sačuva porodičnu idilu i da se samo čestitom namerom i uz pomoć srećnih životnih okolnosti pobrine za ono do čega mu je najviše stalo, a to je Magdalena i sreća njihovog sina Jakova.

Promo

Film je režirao Milutin Darić, a uloge tumače Milan Kovačević, Nada Vukčević, Maja Šarenac, Emir Ćatović, Mladen Nelević, Petar Božović, Ljubica Barać, Branimir Popović, Aleksandar Saša Petrović i Vanja Jovićević.

Pročitajte još

„Dohvati nebo“ je prošle godine osvojio nagradu za najbolju režiju na Festivalu filmova jugoistočne Evrope u Parizu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike