Snima se nastavak kultne serije "Složna braća": Impozantna glumačka ekipa na setu (FOTO)

17.05.2021

12:51 >> 17:43

0

Autor: Mona Cukić

Scenario i ovoga puta potpisuje dr Nele Karajlić, uz Srđana Jankovića, dok je režija poverena Miloradu Milinkoviću

Snima se nastavak kultne serije "Složna braća": Impozantna glumačka ekipa na setu (FOTO)
Promo / ©ETM produkcija

Lepa vest za sve ljubitelje prepoznatljivog humora: snima se nastavak kultne serije “Složna braća” koja je obeležila devedesete godine, a čije replike se i danas koriste. U subotu, 15. maja, u studiju u Šimanovcima pala je prva klapa humorističke TV serije “Složna braća – The Nekst Đeneration” u produkciji Telekoma, čije prikazivanje je planirano u jesenjoj programskoj šemi na Superstar televiziji i na nekoj od televizija sa nacionalnom frekvencijom.

Promo / ©ETM produkcija

Tokom naredna dva meseca, impozantna glumačka ekipa iz čitavog regiona, predvođena Natašom Ninković, Raletom Milenkovićem, Andrijom Kuzmanovićem, Nenadom Okanovićem, Nikolom Pejakovićem, Ljubišom Savanovićem, Markom Gverom, Mimom Karadžićem, dr Neletom Karajlićem i drugima, nastaviće snimanje u studiju u Šimanovcima, Lipovačkoj šumi i na drugim lokacijama u okolini Beograda.

Promo / ©ETM produkcija

Scenario i ovoga puta potpisuje dr Nele Karajlić, uz Srđana Jankovića, dok je režija poverena Miloradu Milinkoviću. Za izvršnu produkciju ove komedije zadužena je ETM produkcija.

Promo / ©ETM produkcija

Po rečima reditelja Milorada Milinkovića, iako su “kulise” vremena bitno izmenjene u odnosu na prvu sezonu serije “Složna braća” iz 1995. godine, čija se radnja odigravala neposredno po završetku rata, na teritoriji ničije zemlje, jedinog preostalog nepodeljenog dela teritorije koji je ostao pod protektoratom UN-a, ovu verziju odlikuju mirnodopski uslovi.

Promo / ©ETM produkcija

U odnosima likova se, međutim, ništa nije bitno izmenilo. Milinković naglašava:

– I dalje svi pokušavaju svakog da prevare, uspevši na kraju jedino da prevare sami sebe.

Nova verzija se po pitanju forme razlikuje po tome što je, i pored linearnosti radnje tokom cele serije, svaka od 12 epizoda samostalna i dramaturški zaokružena celina.

Promo / ©ETM produkcija

Jedan od izvršnih producenata ETM-a, Bojan Ivković, naglašava da nije u pitanju klasičan rimejk serije, iako se “Složna braća – The Nekst Đeneration” idejno oslanjaju na prethodnu verziju i jesu njena svojevrsna inačica.

Promo / ©ETM produkcija

Nova sezona ima nove likove i novu dramaturgiju, koju kontekstualizuje stari prostor čuvene kafane. Ona je ujedno postala i simbol novog početka jedne nove generacije, koja uprkos rubu vremena nije puno odmakla od svojih prethodnika. Međusobni odnosi pripadnika “različitih naroda i narodnosti” koji su okosnica same priče i dalje su isprepletani njihovim različitim interesima, koji ih i ovaj put dovode u raznolike groteskne situacije.

Pročitajte još

Neobične zgode i nezgode posetilaca ove nepodeljene teritorije na tromeđi i dalje začinjavaju život ove nezaboravne kafane, u kojoj ćemo se družiti na jesen.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi