Gala koncert „Va pensiero...“ na sceni Narodnog pozorišta

18.05.2021

05:31 >> 08:25

0

Autor: Dejan Ćirić

Nastupaju čuveni austrijski dirgent Volfgang Šajt i mecosopran iz Bugarske Daniela Diakova

Gala koncert „Va pensiero...“ na sceni Narodnog pozorišta
Copyright Promo/Željko Jovanović

Gala koncert „Va pensiero…“ (Pođi misli), biće održan 19. maja u 19.30, na sceni Narodnog pozorišta, na kom će nastupiti poznati austrijski dirigent Volfgang Šajt i mecosopran iz Bugarske Daniela Diakova, najavljeno je iz nacionalnog teatra.

Koncert je organizovan u saradnji sa Austrijskim kulturnim forumom s kojim Narodno pozorište u Beogradu neguje uspešnu saradnju, a na njemu će biti izvedena dela Verdija, Mocarta, Maskanjija, Čajkovskog, Pučinija, Bizea i Donicetija.

24sedam/ Goran Sivački

Direktorka Opere Jasmina Trumbetaš Petrović istakla je da je Volfgang Šajt veliki maestro impozantne karijere, koji je sam napravio izbor najboljih dela za ovaj koncert.

Po rečima ovog zaljubljenika u Beograd i srpski mentalitet, broj ljudi na sceni i u publici je prilagođen aktuelnoj epidemiološkoj situaciji, i nada se da će se sva tri ansambla, hor orkestar i solisti, prikazati u najboljem svetlu i uspeti da emotivno dotaknu sve prisutne.

Volfgang Šajt Promo/Narodno pozorište

Direktor Austrijskog kulturnog Foruma Adrijan Fajks izrazio je zahvalnost Narodnom pozorištu za dugogodišnju saradnju i istakao važnost najavljenog koncerta, koji je, zbog epidemiološke situacije, više puta odlagan.

Upravnica Narodnog pozorišta Ivana Vujić istakla je da je Narodno pozorište i u vreme pandemije radilo u onoj meri u kojoj je to epidemiološka situacija dozvoljavala, kao i da će najavljeni kocert moći da se prati i uživo putem sajta.

Pročitajte još

Narodno pozorište je organizovalo besplatan kurs za sve mlade dirigente koji će održati maestro Šajt i ovim putem ih pozvalo na radionicu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike