Meksiko Siti 06050: Lica Avenije Huarez

21.05.2021

11:20 >> 11:21

0

Autor: Dejan Ćirić

Izložbu su otvorili Biblioteka grada Beograda i Ambasada Meksika povodom obeležavanja 75. godišnjice plodnih odnosa između meksičkog i srpskog naroda

Meksiko Siti 06050: Lica Avenije Huarez
Copyright Tanjug/Tanja Valić

U okviru Beogradskog meseca fotografije, u Biblioteci grada Beograda je otvorena izložba fotografija Hakoba Prada „Ecosistema CDMX 06050“.

Izložbu su otvorili Biblioteka grada Beograda i Ambasada Meksika povodom obeležavanja 75. godišnjice plodnih odnosa između meksičkog i srpskog naroda.

Ambasador Meksika Karlos Feliks izrazio je zahvalnost što jedan meksički fotograf ima priliku da izlaže svoje fotografije na festivalu koji je, u poslednjih pet godina, postao glavna kulturna aktivnost Beograda.

– Ovde izložene fotografije prikazuju likove koji prolaze kroz određeno područje Meksiko Sitija, koje podrazumeva poštanski broj 06050, pa otuda i naziv izložbe – rekao je Feliks uporedivši Aveniju Huarez, pešačku zonu koja povezuje centar Meksiko Sitija sa Nacionalnim spomenikom Revolucije, sa Knez Mihailovom ulicom u Beogradu.

Tanjug/Tanja Valić

– Fotograf Hakob Prado, moj veliki prijatelj, prikazuje raznolikosti i, pre svega, poštuje različitosti stanovnika Meksiko Sitija. Bez obzira na izgled, svi oni zaslužuju poštovanje i svi imaju prostor da žive u harmoniji u milionskom gradu različitih ljudi. To je centralna poruka ove izložbe fotografija – zaključio je ambasador.

Direktor Beogradskog festivala fotografije David Pužado izrazio je zadovoljstvo što je nastavljena saradnja Biblioteke grada Beograda i Beogradskog meseca fotografije.

– Ovaj festival je učinjen zbog i za osobe i svakako je veoma vredno što sada imamo portrete i fotografije običnih stanovnika Meksika – dodao je on.

Tanjug/Tanja Valić

Direktorka Biblioteke grada Beograda Jasmina Ninkov je istakla da je ova izložba nastavak tradicionalne saradnje Biblioteke grada Beograda sa Ambasadom Meskika, koja je pokrenuta akcijom „Biblioteke su svet“.

– Pored bibliotekarskih i kulturnih poslova, Biblioteka se trudi da bude i snažna kulturna tačka u saradnji Beograda sa svetom – kazala je Ninkov.

Pročitajte još

Izložba je postavljena u Pozajmnom odeljenju i izlozima Biblioteke i biće otvorena do 4. juna.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike