Objavljen trejler i datum premijere filma o Areti Frenklin: Kraljicu soula igra slavna oskarovka (VIDEO)

22.05.2021

15:24 >> 19:35

0

U ostvarenju ćemo gledati njen put od devojčice koja je pevala u lokalnom crkvenom horu do američke superzvezde, uz njene najveće hitove

Objavljen trejler i datum premijere filma o Areti Frenklin: Kraljicu soula igra slavna oskarovka (VIDEO)
Areta Frenklin - Copyright Profimedia

Studio MGM izbacio je trejler za film “Respect”, dugo očekivanu biografsku dramu o životu Arete Frenklin, u kojoj glavnu ulogu tumači dobitnica Oskara Dženifer Hadson.

Film “Respect” dobio je ime po jednom od najvećih hitova poznate soul pevačice. U njemu ćemo gledati njen put od devojčice koja je pevala u lokalnom crkvenom horu do američke superzvezde, ali i međunarodne slave. Pesme “Respect”, “I Say A Little Prayer”, “Think (You Make Me Feel Like A) Natural Woman” i “Do Right Woman, Do Right Man” su samo neki od hitova Arete Frenklin koje ćemo imati priliku da čujemo u ovoj biografskoj drami.

Profimedia

Osim Dženifer Hadson, u ovom filmu igraju i Skaj Dakota Tarner, Forest Vitaker, Marlon Vejans, Odra Mekdonald i Mark Meron. “Respect” je režirao Lizl Tomi po scenariju Trejsi Skot Vilson. Izlazak filma je zbog pandemije bio nekoliko puta odložen, ali je sada definitivno odlučeno da će se njegova premijera održati 13. avgusta.

Profimedia

Areta Frenklin bila je američka soul pevačica. Bila je ćerka baptističkog sveštenika, a pevanju su je od rane mladosti podučavale tadašnje zvezde gospela kao što su Mahalija Džekson i Klara Vord.

Vrhunac karijere joj je bio krajem 60-ih godina 20. veka. Pesme poput “Respect” i “Chain Of Fools” ubrzo su postale klasik. Uprkos ličnim problemima, 1968. snimila je album “Lady Soul” koji se prodao u milionskom tiražu. Krajem 70-ih karijera joj je počila da stagnira, ali joj uloga u filmu “Braća Bluz” vraća staru slavu.

Profimedia

U 80-im je snimila hitove kao što su “Freeway Of Love” i “Who’s Zooming Who”, a pevala je i u duetu sa Džordžom Majklom i grupom Eurythmics.

Pročitajte još

Nadimak joj je “Kraljica soula”, a po nekim izvorima glas joj je imao raspon od četiri oktave.

Preminula je 16. avgusta 2018. godine, posle duge borbe sa rakom pankreasa.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike