Priča o ljudima koji su prodali dušu đavolu na internetu: U bioskope stiže film Kopoline unuke

31.05.2021

11:12 >> 10:53

0

Ostvarenje obrađuje temu uticaja društvenih mreža na realan život i postavlja pitanja koliko smo spremni da se odreknemo sebe u trci za lajkovima, popularno

Priča o ljudima koji su prodali dušu đavolu na internetu: U bioskope stiže film Kopoline unuke
Copyright Promo

Svojevrsna oda kulturi jutjubera, film “Mainstream” u režiji Đije Kopole stiže u bioskope u četvrtak 3. juna.

Film je svoju svetsku premijeru imao na Filmskom festivalu u Veneciji početkom septembra prošle godine, prikazan je i na ovogodišnjem Festu, a obrađuje temu uticaja društvenih mreža na realan život i postavlja pitanja koliko smo spremni da se odreknemo sebe u trci za lajkovima, popularnošću i zaradom, kao i to da li postoji granica između ljudi koji “prodaju dušu đavolu na Internetu” i onih drugih koji misle da su uz pomoć satire iznad društvenih mreža, a zapravo idu ka istom cilju.

Promo

Scenaristkinja i rediteljka filma Đija Kopola je unuka čuvenog sineaste Fransisa Forda Kopole (“Kum”, “Apokalipsa sada”), svoj debitanski film “Palo Alto” predstavila je na Mostri u Veneciji 2013. godine.

Uloga Frenki u filmu “Mainstream” pripala je mladoj glumici Maji Houk (“Bilo jednom u Holivudu”) koja je ćerka glumice Ume Turman i glumca Itana Houka.

Glavnu mušku ulogu Linka igra Endrju Garfild, glumac koji je nominovan za nagradu Oskar 2017. godine za glavnu mušku ulogu u filmu “Greben spasa” (“Čudesni Spajderen”, “Društvena mreža”, “Tišina”) . Svetske kritike su našle sličnost između Garfildove uloge Linka za generaciju Z i uloge Džima Kerija u “Truman šou” (Holivud riporter), jer su obojica ekstrovertni, nestabilni genijalci svog doba.

Promo

U sporednim ulogama su Nejt Vulf (“Gradovi od papira”, “Krive su zvezde”), Džoni Noksvil i Džejson Švarcman.

Pročitajte još

Na beogradskom Festu film “Mainstream” prikazan je u selekciji FEST 49.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike