Stefan Milenković nastupa na Klasik festu u čast Ludviga van Betovena

03.06.2021

14:32

0

Festival je nastao iz potrebe za isticanjem važnosti kamernog izvođenja muzike i s ciljem propagiranja kamerne muzike na ovim prostorima

Stefan Milenković nastupa na Klasik festu u čast Ludviga van Betovena
Copyright Stefan Milenković ATA Images/Antonio Ahel

Deseti Klasik Fest, međunarodni festival klasične kamerne muzike, održaće se od 10. do 13. juna, u više prostora u Pančevu, u organizaciji Kulturnog centra Pančeva.

Ovogišnji Klasik slavi dva jubileja – deset godina festivala i 250. rođendan Ludviga van Betovena. Festival će biti otvoren izvođenjem Bеtovenove “Prve simfonije”, čime će svečano biti ukazana zahvalnost jednom od najvećih muzičkih genija.

Jubilej i prazničnu atmosferu upotpuniće violinista svetskog renomea, Stefan Milenković, koji će nastupiti na dva koncerta. Pored njega, publika će uživati i u nastupima solista Lidije Bizjak iz Francuske, Boštjana Lipovšeka iz Slovenije, ansambla Gudači Sv. Đorđa i Balkanska kamerna akademija.

Ata Images/Antonio Ahel

Klasik Fest je nastao iz potrebe za isticanjem važnosti kamernog izvođenja muzike i s ciljem propagiranja kamerne muzike na ovim prostorima. Svrha festivala je negovanje dobrog muzičkog ukusa građana Pančeva, pre svega mladih, i uživanje u vrhunskoj umetničkoj muzici.

Umetnički direktor festivala je naš proslavljeni klarinetista, Ognjen Popović.

U Rimokatoličkoj crkvi Sv. Karla Boromejskog 10. juna u 20 časova svečano otvaranje obeležiće nastup gudača Sv. Đorđa i Balkanska kamerna akademija/Srbija, na programu je i E. Grieg – “Holberg svita”W. A. Mozart – Koncert za klarinet i orkestar KV 622, solista: Ognjen Popović/klarinet, Betoven – Simfonija br. 1 u Ce-duru.

Promo / KCP

Milenković, Bizjak i Popović će 11. juna u Dvorani kulturnog centra Pančeva svirati dela Arama Hačaturijana, Amilkara Pončelija i Ðan Karla Menotija.

Dela Betovena i Mocarta izvode 12. juna u crkvi Svetog Karla Boromejskog Milenković, Lipovšek, Popović, fagotista Nenad Janković, violisti Nemanja Živanović i Miladin Batalović, violončelista Srđan Sretenović i kontrabasista Slobodan Gerić.

Pročitajte još

Klasik fest biće završen 13. juna programom “Simfo rok hitovi 20. veka” Ansambla Balkanske kamerne akademije u Narodnom muzeju Pančeva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike