Dorćol Platz kao slikarsko platno: Počinje Sajam savremene umetnosti

08.06.2021 | 05:30

Autor: Dejan Ćirić

Otvaranje izložbe selektovanih dela je 10. juna u 19 časova

Copyright Promo/Ivan Kocić

Drugi “Contemporary Art Fair – CAF” (Sajam savremene umetnosti), održava se u Beogradu, od 10 do 13. juna, u prostoru Dorćol Platz.

Cilj ove manifestacije, koja je osnovana prošle godine sa idejom i načelima velikih evropskih i svetskih umetničkih sajmova, je da naša savremena umetnost bude vidljivija u zemlji i inostranstvu, da bi vremenom postavili Beograd na kulturnu mapu velikih umetničkih dešavanja.

Otvaranje izložbe selektovanih dela je 10. juna u 19 časova, u Dorćol Platzu.

Copyright Promo/Dušan Savković

Reprezentativnom postavkom biće predstavljeno tridesetak likovnih stvaralaca od kojih su mnogi na početku svoje kreativne karijere. Takođe, učesnici ove smotre umetnosti su i dobro poznati, afirmisani autori. Oni će se predstaviti raznorodnim likovnim delima, različitih poetika izvedenih u svim slikarskim tehnikama.

Copyright Promo/Marijana Rakićević

U toku trajanja sajma biće održane i brojne radionice na kojima mogu da učestvuju i posetioci, a predavanja i demonstracije vršiće izlagači. Važno je naglasiti da su umetnici prisutni sve vreme izlaganja kako bi se ostvario direktan kontakt sa publikom. Svaka postavka je mini solo izložba jednog autora.

Copyright Promo/Ivan Kocić

– Vremenom, želimo da Beograd postavimo na kulturnu mapu velikih umetničkih dešavanja, poput svetskih sajmova koji imaju internacionalnu publiku i izlagače. Želja nam je da zadržimo tempo održavanja ove smotre umetnosti dva puta godišnje i da podignemo nivo organizacije u  nastupajućim godinama – rekla je Marija Milošević jedan od organizatora ove manifestacije.

Pročitajte još

Organizatori sajma su galerija Art for All, Galerija Neon i likovni umetnik Ivan Kocić.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam