"Connected Again": Milan Petrović nastupa u Domu kulture Studentski grad

18.06.2021

12:19

0

Beogradski kompozitor i klavijaturista nedavno je novim singlom najavio kompilaciju autorskih kompozicija The Best of 2011 – 2021 nastalih u proteklih 10 god

"Connected Again": Milan Petrović nastupa u Domu kulture Studentski grad
Copyright Milan Petrović / Promo

Milan Petrović, poznati beogradski kompozitor i klavijaturista nastupiće sa svojim bendom 26. juna u Domu kulture Studentski grad.

Petrović je nedavno novim singlom “Connected Again” najavio  kompilaciju autorskih kompozicija “The Best of 2011 – 2021” nastalih u proteklih 10 godina, u kojoj su učestvovali i brojni regionalni muzičari.

“The Best of 2011 – 2021” predstavlja retrospektivu pažljivo biranih autorskih kompozicija Milana Petrovića koje su objavljene i nastale u proteklih deset godina, a gde je sarađivao sa mnogim poznatim muzičarima kao što su Vasil Hadžimanov, Aca Seltik, Sky Wikluh, Bruno Mičetić, Dušan Bezuha, Boris Bunjac, Branko Isaković, Ivan Aleksijević, Vladimir Maričić…

Milan Petrović / Promo / Sasa Ivanovic

Iako na muzičkoj sceni Milan Petrović gradi svoju profesionalnu karijeru već 25 godina, kompilacija “The best of 2011 – 2021” kroz izabranu 21 autorsku kompoziciju, predstavlja osvrt na njegov opus u vreme solo karijere,

U okviru kompilacije, posebna pažnja posvećena je saradnji sa ženama iz sveta muzike, a koje svoju karijeru grade takođe u regionu i svetu, kao što su Sonja Kalajić, Ksenija Komljenović (SAD), Diana Čerenšek (HR), Vanja Danilović (BIH), Maja Klisinski, Aleksandra Djordjević, Mina Momčilović, Dunja Popović, Bojana Todorović.

U sinergiji svih muzičara i muzičarki sa kojima je Petrović sarađivao na ovim kompozicijama, kompilacija nas vodi kroz vrednosti prijateljstva, putovanja i istinskog doživljaja prirode i ljubavi.

Milan Petrović / Cover photo Mina Pavlovic, design by Daniel D. Mihajlovic

Album otvara pomenuti singl “Connected Again” na kojem su radili muzičari iz Srbije, Severne Makedonije i Albanije: Sašo Popovski (gitara, MKD), Đođe Maksimovski (bass, MKD), Ermal Rodi (sax, AL), Goran Savić Čaki (bubnjevi, SRB) I naravno Milan Petrović (klavijature, kompozicija, aranžman SRB).

U ovom desetogodišnjem stvaranju i muzičkom putovanju, kompilaciju zaključuje kompozicijom za klavir pod nazivom “In Love” u solo izvođenju Milana Petrovića. Kaver fotografija je delo Mine Pavlović, a dizajn potpisuje Daniel Mihajlović.

Pročitajte još

Milan Petrović je kompozitor, pijanista i tekstopisac. U samostalnoj karijeri objavio je ukupno deset izdanja na kojima se potpisuje kao kompozitor, aranžer i muzičar, a kao gostujući muzičar nalazi se i na brojnim izdanjima umetnika iz regiona. Nastupao je širom sveta kako samostalno, tako i sa Milan Petrović Quartet-om, koji pored njega čine Lehel Nađ, Bogdan Zdjelar i Robert Gostincar.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike