“Me sem Šaban”: "Crne mambe" sviraju za jednog od najboljih bluz pevača svih vremena

20.06.2021

12:56

0

Autor: Dejan Ćirić

Večeras će u Nišu biti obeleženo 85 godina od rođenja Šabana Bajramovića, kralja romske muzike

“Me sem Šaban”: "Crne mambe" sviraju za jednog od najboljih bluz pevača svih vremena
Copyright Facebook/Šaban Bajramović@baila.shaban.baila

Nastupom trubača Nebojše i Fejata Sejdića i “Crnih mambi” na tradicionalnom festivalu “Me sem Šaban” (Ja sam Šaban), večeras će u Nišu biti obeleženo 85 godina od rođenja Šabana Bajramovića, kralja romske muzike.

Bajramović je preminuo 8. juna 2008. godine od posledica srčanog udara, a u čast muzičke legende, “Crne mambe” koje nastavljaju tradiciju benda sa kojim je nastupao, pokrenule su ovaj muzički festival kako bi se sačuvalo sećanje na legendarnog pevača, koga je britanski Tajms uvrstio na listu 10 najboljih bluz pevača svih vremena.

Facebook/Šaban Bajramović@baila.shaban.baila

Pokrovitelj ovogodišnje manicestacije je opština Palilula, a muzička fešta će se održati na terasi Niškog kulturnog centra u Ulici Stanoja Bubuševca u Nišu sa početkom u 18 časova.

Za 19 časova je planiran nastup trubačkog orkestra Nebojše i Fejata Sejdića dok će od 19.30 nastupiti „Crne Mambe“ predvođene Nebojšom Saitovićem – Nešom Saitom.

Facebook/Šaban Bajramović@baila.shaban.baila

Saitović kaže da zapravo jun mesec prolazi u znaku ovog Nišlije koji je Srbiju proslavio širom sveta.

– Mi smo, kao Federacija romskih osnovaca, srednjoškolaca i studenata (FROS), 8.jun, dan Šabanove smrti, obeležili humanitarno tako što smo uz pomoć organizacija “Anđeli čuvari” i “Operimo ruke – otvorimo srce” poklonili niškoj deci iz pet opština aparate za dezinfeskciju ruku, učila, igračke, garderobu i drugo. Sada se festival “Me sem Šaban” održava po treći put, jer prošle godine nije bilo moguće održati koncerte zbog korona virusa, a i ove molimo sve koji dođu da proprate festival, da poštuju epidemiološke mere – kaže Saitović za Blic.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike