"Beogradske priče": Stazama ljubavi Miloša Crnjanskog i Vide Ružić

22.06.2021

18:30 >> 15:19

0

Autor: Dejan Ćirić

Cilj je da se prestonica Srbije predstavi na drugačiji i nesvakidašnji način, kroz četvorodnevne dvosatne šetnje gradom tokom kojih će prisutni moći da ?

"Beogradske priče": Stazama ljubavi Miloša Crnjanskog i Vide Ružić
Digitalna NBS / Kolekcija Miloša Crnjanskog

Priču o velikoj ljubavi Miloša Crnjanskog i Vidosave Ružić, jednu od osam u okviru inicijative turističkih šetnji pod nazivom „Beogradske priče“, publika će imati prilike da čuje svake subote, saopštili su organizatori.

Ovu inicijativu pokrenula je grupa iskusnih vodiča čiji je cilj da prestonicu Srbije predstave na drugačiji i nesvakidašnji način, te su tim povodom organizovali četvorodnevne dvosatne šetnje gradom tokom kojih će prisutni moći da čuju razne zanimljive priče.

Miloš Crnjanski/Printscreen

Prva u nizu ovih šetnji održava se četvrtkom i nosi naziv „Zadužbinari plemeniti ljudi velikog srca“, a petkom će biti reči o znamenitim ženama kroz šetnju „Dame, od mnogih hrabrosti stvorene“.

Pored priče o ljubavi Miloša Crnjanskog, subotom će zainteresovani imati prilike da čuju zanimljivosti o Beogradu u doba Rimljana kroz „Šetnju Antičkim Singidunumom“, o Velikom ratu i istorijatu zabave u prestonici do Drugog svetskog rata („Kuda ćemo večeras?“), dok će završnicu dana obeležiti šetnja „Zemun – opština ili grad“.

Digitalna NBS / Kolekcija Miloša Crnjanskog

Nedelja je vreme za otkrivanje novih stvari o Beogradskoj tvrđavi i parku Kalemegdan, za „Tajne starog Zemuna“ i obilaženje Ulice kralja Petra i istoriju grada „u hiljadu koraka“.

Pročitajte još

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug