Film "Čekajući varvare" u trci za Oskara: Džoni Dep ima samo divne reči o Srbiji

14.12.2020

18:34

0

Ostvarenje je snimljeno prema romanu nobelovca Džona Maksvela Kucija, a igraju i Mark Rajlans i Robert Patinson

Film "Čekajući varvare" u trci za Oskara: Džoni Dep ima samo divne reči o Srbiji
Copyright Džoni Dep, Profimedia

Konferencija za novinare povodom filma “Čekajući varvare“, italijanske producentske kuće Iervolino Entertainment danas je održana preko Zoom aplikacije.

Učestvovali su osnivač te kompanije Andrea Iervolino, glumac Miloš Biković, ispred svoje kuće “Arhangel Digital Studios” i Anđelka Janković, direktorka za marketing i komunikacije Iervolino Studios u Srbiji.

U najnovijem filmu glavne uloge tumače britanski glumac Mark Rajlans i holivudske zvezde Džoni Dep i Robert Patinson, a reditelj je Kolumbijac Siro Gera.

Nakon Španije, Srbija je tek druga zemlja u kojoj je ovaj film prikazan publici, a premijeru je imao u oktobru na Festivalu italijansko-srpskog filma u Beogradu.

Na pitanje Tanjuga kako je bilo raditi sa holivudskim zvezdama Depom i Patinsonom u ulogama zastrašujućih negativaca, i kakve su im reakcije na sam rezultat filma, Iervolino odgovara da su glumci bili veoma srećni i zadovoljni u radu na ovom ostvarenju.

Promo/Iervolino Entertainment

– Ono što je odlično u ovom slučaju je što oni uopšte sebe tu nisu gledali kao zvezde, jer da je bilo tako, onda bi njihov honorar bio ogroman, recimo oko 15 miliona dolara, a oni su ovde zaista radili za veoma simboličnu sumu – otkriva prvi čovek Iervolino Entertainment (IE).

Producent se prisetio kako se Džoni Dep našalio na jednoj konferenciji za štampu u Veneciji povodom ostvarenja “Čekajući varvare”.

– Rekao je da bi platio da igra u filmu koliko mu se svideo ceo projekat – kazao je Iervolino.

Takođe, Dep se oduševio kada mu je rečeno da će se drugi projekat produkcije IE : kratkometražni animirani serijal “Pafini”, praviti u Srbiji. U tom web serijalu Dep je pozajmio glas ptičici Džoni Paf, u čak 250 epizoda od po pet minuta, a prve epizode već sada su dostupne na Apple TV i Amazon Prime digitalnim platformama i beleže izuzetan uspeh i rekordnu gledanost.

– Imao je samo predivne reči o Srbiji, naglasio je da se tamo uvek lepo provodio – kazao je Iervolino.

Film “Čekajući varvare” je snimljen prema istoimenom romanu (1980) Nobelovca Džona Maksvela Kucija, koji je potpisao i scenario ovog ostvarenja prema svojoj knjizi. Radnja prati sudbinu protagoniste – načelnika udaljene pogranične oblasti bezimenog carstva koji spokojno čeka odlazak u penziju, dok njegov mir ne naruši iznenadni dolazak dijaboličnog pukovnika Džola, kojeg uverljivo igra Džoni Dep.

Printscreen / Youtube

Pukovnikov zadatak je da izveštava centralu o aktivnostima potencijalnih neprijatelja “varvara” i zato sprovodi niz surovih i nemilosrdnih ispitivanja, što načelnika dovodi u situaciju da preispituje svoju odanost carstvu, od trenutka kada se zaljubljuje u jednu ženu, žrtvu mučenja upravo ekipe psihotičnog pukovnika.

Italijanska produkcija Iervolino Entertainment započela je svoje poslovanje u Srbiji tokom leta 2020. godine u Beogradu i Novom Sadu, gde ima otvorene studije za proizvodnju kratkih animiraniih filmova.

Zvanična saradnja je započeta sa Ministarstvom privrede Republike Srbije u vidu Memoranduma o razumevanju koji je potpisan u junu ove godine, što je omogućilo prodor produkcije i na nova tržišta, poput Rusije i istočne Evrope, a već posluju u SAD, Kanadi i zapadnoj Evropi.

– Film je izuzetno poseban i značajan za mene, snimali smo ga u periodu tokom 2018. i 2019. godine, veoma je kompleksan, i budžet je bio oko 18.5 miliona dolara, što ne deluje veliko za američku produkciju, ali za jednu evropsku kakva je naša, zaista jeste – nastavlja svoju priču direktor i osnivač Iervolino.

Kako kaže, projekat je odlučio da radi kada je boravio u Meksiku.

– Tamo sam upoznao kolegu producenta koji mi je spomenuo da se planira rad na adaptaciji romana “Čekajući varvare”, a on poznaje dobro Džonija Depa. Sam roman veoma volim, jedan je od mojih omiljenih, autor je i dobitnik Nobelove nagrade, i veoma sam želeo da u tome učestvujem – kazao je Iervolino i dodao da je zajedno sa svojim timom sada u kampanji za Oskara, čija je dodela pomerena sa februara na april, zbog pandemije.

– To je sada složen proces, jer da osvojite Oskara to vam je kao da osvojite zemlju, odnosno pobedite na političkim izborima. Naš film je predstavnik u glavnoj konkurenciji za nagradu Oskar jer je rađen na engleskom jeziku, iako je reč o italijanskoj produkciji – razjasnio je italijanski producent.

Miloš Biković ispred svoje producentske kompanije “Arhangel Digital Studios” izrazio je veliku zahvalnost kolegi Iervolinu što je dolaskom u Srbiju učinio mnogo za zemlju i srpsku kulturu, a on je napomenuo da se od igranih naslova spremaju upravo neki projekti sa Bikovićem, jedan film i jedna TV serija.

ATAImages / Stefan Tomasevic

– Film “Čekajući varvare” mi se veoma dopao, orijentiše se ka vrednostima koje danas postoje i mogu učiniti svet lepšim – prvi su utisci Bikovića na film.

Takođe je bio veoma zadovoljan saradnjom sa IE produkcijom na ostalim projektima, jer u startu dobijaju odličan kvalitet.

– Na striming platformi “Apple TV” animirani serijal “Pafini” u prvoj nedelji bio je gledaniji čak i od – Diznija. Dakle, već nam se ostvaruje zamisao da budemo najgledaniji na svetu – zaključio je Biković.

Anđelka Janković, direktorka marketinga i komunikacija “Iervolino Studios” naglasila je da se na sam konkurs za rad u Iervolino Studios prijavio zaista jako veliki broj kandidata, a proces selekcije je veoma specifičan, tako da on i dalje traje.

Pročitajte još: Naši umetnici rame uz rame sa Džonijem Depom

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike