Poznato ko će raditi seriju o "Hariju Poteru": Oni su osvojili 19 Emija (FOTO/VIDEO)

27.06.2024 | 11:30

Još nema zvaničan naslov, ali se zna da će biti ''verna adaptacija knjiga"

Copyright Profimedija

Produkcijska kuća HBO saopštila je da će glavni autori predstojećeg televizijskog serijala ''Hari Poter'' biti autori serije ''Succession'' Frančeska Gardiner i Mark Majlod.

Profimedia
 

Gardiner i Majlod bili su deo autorskog tima ''Succession", serije koja je osvojila 19 nagrada ''Emi'', pri čemu je Gardiner bila deo tima producenata, a Majlod je bio i reditelj i producent, prenosi Rojters.

Režirao nekoliko epizoda serije ''Igra prestola" i "The Last of Us''

Gardiner je poznata i po radu na emisiji ''His Dark Materials'', dok je Majlod režirao nekoliko epizoda serije ''Igra prestola'', kao i drugu sezonu ''The Last of Us'', koja tek treba da bude emitovana.

Profimedia
 

Serija ''Hari Poter'' još nije dobila zvaničan naslov, a jedino je poznato da će biti ''verna adaptacija poznatog serijala knjiga'' autorke i izvršne producentkinje Džoane Kejtlin Rouling.

Po uzoru na originalne filmove

HBO je saopštio da će ''svaka sezona doneti Harija Potera i neverovatne avanture novoj publici širom sveta, dok će originalni, klasični i cenjeni filmovi ostati u srži franšize i dostupni za gledanje širom sveta''.

Profimedia
 

Sedam knjiga o Hariju Poteru prodato je u više od 600 miliona primeraka širom sveta.

Knjige su adaptirane u osam filmskih nastavaka sa Denijelom Redklifom u naslovnoj ulozi, a filmovi su zaradili gotovo osam milijardi dolara od 2001. do 2011.

Bonus video:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Izvor: Tanjug