Roman koji je oživeo legendu iz Danteovog „Pakla“: „Priča o jednoj ljubavi: Paolo i Frančeska“ u prodaji

21.06.2024

16:05

0

Najnovija knjiga jednog od najplodnijih italijanskih pisaca današnjice

Roman koji je oživeo legendu iz Danteovog „Pakla“: „Priča o jednoj ljubavi: Paolo i Frančeska“ u prodaji
Copyright Promo/Vulkan

Vulkan izdavaštvo je objavilo najnoviji roman jednog od najplodnijih italijanskih pisaca današnjice Matea Strukula Priča o jednoj ljubavi: Paolo i Frančeska, koji pripoveda o jednoj od najvećih ljubavnih priča svih vremena, zabranjenoj i nemogućoj.

Promo/Vulkan
 

Strast Frančeske i Paola ponovo živi na stranicama ovog romana, zajedno sa sjajem tadašnje Italije, sa njenim dvorovima i turnirima, spletkama i ratnim pohodima, poput freske besmrtne ljubavi u kojoj se prepliću mit i istorija epohe koja ne prestaje da nas fascinira.

Frančeska je prelepa ćerka Gvida I, gospodara Ravene, grada jedinstvenog u svetu po očaravajućim vizantijskim mozaicima. Tradicija plemićke porodice od nje zahteva da bude odana ćerka, pokorna i nevidljiva. Umesto toga, Frančeska želi avanture, strast, slobodu.

Uprkos svojoj želji da bude nezavisna, prinuđena je da se uda za Đovanija Malatestu, naslednika gospodara Riminija, nekadašnjeg neprijatelja Ravene, a sada moćnog saveznika. Kada ga vidi, ne može da veruje svojoj sreći: njen verenik je naočit poput viteza iz priče i ona se na prvi pogled zaljubljuje u njega.

Promo/Vulkan
 

Na banketu iznenada otkriva strašnu istinu: muškarac kojeg je upravo upoznala nije Đovani, već njegov lepi mlađi brat Paolo, poslat da se u Đovanijevo ime oženi Frančeskom. Đovani je neustrašiv i plemenit vojnik, ali on ne razume Frančesku, njene strasti i njene potrebe. S druge strane, Paolo je poštuje i voli svim srcem, on je njena srodna duša, čovek koga bi izabrala da je mogla da bira.

Elegantan i poetičan stil naracije pokazao se savršenim za priču o tragičnoj i besmrtnoj ljubavi, ljudskim slabostima, nesigurnosti, strasti koju bismo svi voleli da doživimo bar jednom u životu, tom neugasivom ognju koji sve sagoreva, koji sve proždire – brakove iz interesa, novac, titule…

„Neodoljiva, a u isto vreme rigorozno tačna rekonstrukcija epohe koja ne prestaje da nas fascinira.“ – Rai News

Profimedia
 

Ako ste u potrazi za uzbudljivim romanima sa kojima ćete putovati kroz vreme, knjige Matea Strukula – serijal o dinastiji Mediči, Grobnica u Veneciji, Enigma Dante, Đakomo Kazanova, Inkvizicija Mikelanđelo i Sedam dinastija, koje je takođe objavilo Vulkan izdavaštvo, ne mogu izostati iz vaše biblioteke.

Strukul je jedan od najcenjenijih italijanskih autora na savremenoj književnoj sceni. Njegova sposobnost da stvara zanimljive priče, obogaćene detaljnim istorijskim istraživanjima, učinila ga je referentnom tačkom za ljubitelje žanra istorijskog trilera.

Profimedia
 

Upečatljivim stilom i besprekornim pisanjem, Strukul uspeva da prenese čitaoce u prošla vremena dok na maestralan način prepliće napetost i emocije.

Veličanstveni istorijski roman pisca čija su dela ovenčana prestižnom nagradom Bankarela i italijanski TikTok hit Priča o jednoj ljubavi: Paolo i Frančeska dostupan je na sajtu vulkani.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike