Dejvid Linč progovorio o najvećem neuspehu u karijeri: Film koji toliko mrzi da ga se odrekao i tražio da uklone njegovo ime (FOTO/VIDEO)

15.06.2024

11:00

0

Autor: Dejan Ćirić

Napravio je katastrofalnu grešku prilikom potpisivanja ugovora

Dejvid Linč progovorio o najvećem neuspehu u karijeri: Film koji toliko mrzi da ga se odrekao i tražio da uklone njegovo ime (FOTO/VIDEO)
Copyright Profimeida

Dejvid Linč bio je reditelj prve filmske adaptacije "Dine", bazirane na istoimenom romanu Frenka Herberta. Film je premijerno prikazan 1984. godine, ali nije ostvario dobre komercijalne rezultate. Linč je bio toliko nezadovoljan da godinama nije želeo da govori o ovom filmu, ali se u nedavnom intervjuu za NPR osvrnuo na njega.

Profimedia
 

Ključni deo iz ugovora

Kada su ga pitali koji film je najveći neuspeh njegove karijere, on je izdvojio "Dinu". 

- Znao sam da je trebalo da imam pravo da biram završnu verziju pre nego što pristanem na snimanje filma. Ali iz nekog razloga mislio sam da će sve biti u redu i nisam taj ključni deo stavio u ugovor - otkrio je slavni sineasta. 

Profimeida
 

U ugovoru za "Dinu" Linč je potpisao pravo administriranja finalne verzije filma, što je značilo da verzija koja je stigla u bioskope nije bila usklađena sa njegovom kreativnom vizijom, prenosi Far Out Magazine. Konačna verzija nije bila ona koju je reditelj zamislio, što je prouzrokovalo njegovo nezadovoljstvo, zbog čega je prestao da sarađuje sa velikim holivudskim studijima.

Nisam imao poslednju reč

- "Dina" nije bila film koji sam želeo da napravim, jer nisam imao poslednju reč - naglašava Linč.

Profimeida
 

Film je u godini premijere zaradio manje na blagajnama u odnosu na proračun koji je bio potreban za snimanje. Produkcijski budžet iznosio je između 40 i 42 miliona dolara, a zarada je iznosila nešto više od 30 miliona. Zbog svih ovih razloga, Linč se odrekao filma i tražio da se ukloni njegovo ime ili da se promeni u pseudonim, navodi Far Out.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike