Spomenik Tomi Zdravkoviću u Skadarliji: Beograd želi da se oduži jednom od svojih simbola

26.07.2021

09:30 >> 10:33

0

Njegova muzika je i dalje živa kao što je to bio slučaj i pre 30 godina. Skadarlija je mesto gde je provodio dosta vremena u boemskoj atmosferi i logično je

Spomenik Tomi Zdravkoviću u Skadarliji: Beograd želi da se oduži jednom od svojih simbola
Copyright Toma Zdravković Printscreen RTV

Socijaldemokratska partija Srbije organizovala je akciju prikupljanja potpisa građana za pokretanje inicijative za izgradnju spomenika umetniku Tomi Zdravkoviću u boemskoj četvrti prestonice Srbije-Skadarliji.

Igor Mušić, predsednik Beogradskog odbora Socijaldemokratske partije Srbije podsetio je za Tanjug da se 30. septembra navršava 30 godina od smrti Tome Zdravkovića.

Toma Zdravković Youtube screenshot

– Naša ideja je da ova akcija bude nadstranačka kako bi ujedinili veliki broj ljudi u želji da u boemskom delu grada podignemo spomenik bardu narodne muzike. Naš predlog će biti predat Skupštini grada Beograda na dalje odlučivanje. Nadamo se pozitivnom ishodu kako bi se odužili umetniku koji je okupljao ljude različitih kulturoloških profila i propagirao zajedištvo koje nam je danas itekako potrebno – kazao je Mušić.

Ivan Karl, gradski sekretar za kulturu Beograda istakao je da je reč o jako plemenitoj akciji kojom bi se Beograd odužio jednom od svojih simbola.

Pročitajte još

– Muzika Tome Zdravkovića je i dalje živa kao što je to bio slučaj i pre 30 godina. Toma Zdravković je bio jedan od prepoznatljivih simbola Beograda i Jugoslavije. Skadarlija je mesto gde je provodio dosta vremena u boemskoj atmosferi i logično je da baš ovde podignemo spomenik Tomi Zdravkoviću – kazao je Karl.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike