Knjige koje ćete poneti na odmor: Top 7 naslova za ovo leto

29.07.2021

19:04 >> 19:16

0

Autor: M. Cukić

Ukoliko u koferu ipak nemate mesta, sve ove romane možete preuzeti i u elektronskom obliku...

Knjige koje ćete poneti na odmor: Top 7 naslova za ovo leto
Pixabay

U toku je period odmora, a mnogi na put ne kreću bez odabrane knjige. Kako bismo vam pomogli, izdvojili smo nekoliko novih naslova koji će sigurno ići uz bilo koju destinaciju, a možda vas kroz svoju priču i odvedu na mesto gde inače ne biste mogli da odete.

Ukoliko u koferu ipak nemate mesta, sve ove knjige možete preuzeti i u elektronskom obliku na Laguninom sajtu i čitati na EDEN Books aplikaciji.

“100 opakih žena u istoriji” – Hana Džuel

Pročitajte istinite priče o neverovatnim ženama za koje verovatno nikad niste čuli – a trebalo je. O ženama koje su bile suviše hrabre, sjajne, nekonvencionalne, politički svesne i suviše siromašne da bi dobile priznanje od svojih savremenika. O ženama koje su smatrali previše opakim za svoje vreme, previše glasnim da bi bile priznate, previše smelim da bi bile plaćene za svoj rad i ponekad previše odvažnim da bi im bilo dozvoljeno da žive.

Promo / Laguna

“Ovde smo svi odrasli” – Ema Straub

Ovaj roman se hvata ukoštac sa važnim gorućim temama, ali u sebi ima dozu humora i čita se sa lakoćom. Autorka prikazuje jednu disfunkcionalnu porodicu, iz ruralne sredine, koja pokušava da se ponovo zbliži. Zaljubićete se u ove likove, uživaćete u njihovoj introspekciji i navijaćete da se na kraju izbore sa svim mukama koje im je život doneo. Uverljivo napisana, emotivna i pronicljiva, ova knjiga će vas sigurno podstaći da preispitate odnos sa svojom porodicom.

Ovde smo svi odrasli / Promo / Laguna

“Sestre Šanel” – Džudit Litl

Uživaćete u stranicama ovog temeljno istraženog istorijskog romana koji opisuje posleratne promene u Francuskoj. Džudit Litl čitaocima odlično predstavlja romantičnu priču sestara Šanel, i uspeva da nas kroz celu knjigu podseća na stroge društvene norme francuskog društva. Verujemo da će se ova knjiga naročito svideti svim zaljubljenicima u modu.

Sestre Šanel / Promo / Laguna

“Venera i Afrodita: Istorija jedne boginje” – Betani Hjuz

Tragajući za poreklom Venere u istoriji i mitologiji starih kultura, Betani Hjuz dokazuje da je priča o ovoj boginji daleko kompleksnija nego što nam se na prvi pogled čini. Ova knjiga je savršen izbor za svakoga ko želi da se bolje upozna sa različitim oličenjima boginje ljubavi kroz istoriju, ili da zaviri u svet mitologije i evoluciju religije.

Venera i Afrodita / Promo / Laguna

“Velika sestra, Mala sestra, Crvena sestra” – Jung Čang

U bajkovitoj priči o sestrama Song “Velika sestra, Mala sestra, Crvena sestra” autorke Jung Čang istorija i mitologija neraskidivo su isprepletene. Kao i obožavani memoari “Divlji labudovi”, u kojima je opisala komunističku revoluciju u Kini kroz ličnu priču, Jung Čang je napisala modernu knjigu koja hronološki prati živote triju sestara Song, skladno senčeći jedno izgubljeno vreme između carske i komunističke Kine i istorijsku pozadinu o kojoj se malo zna.

Velika sestra, mala sestra, crvena sestra / Promo / Laguna

“Lice i naličje: Memoari” – Demi Mur

U svojim duboko iskrenim memoarima Demi otvoreno govori o svojoj karijeri i ličnom životu – ogoljavajući turbulentan odnos sa majkom, svoje brakove i borbu da status zvezde uskladi sa brigom o porodici. “Lice i naličje” je priča o opstanku, uspehu i predaji, o ogromnoj vitalnosti – portret jedne žene koja istovremeno vodi i običan i slavan život.

Demi Mur / Profimedia

“Veriti” – Kolin Huver

Veriti je kompleksna knjiga, nabijena emocijama, zlokobna, uzbudljiva i neizvesna. Radnja romana jednako je opasna kao i njegovi likovi, i deca i odrasli. Kolin se ovim romanom odmakla od pisanja o aktuelnim društvenim problemima koje obično obrađuje i malo više ušla u psihologiju negativca, što čitaocima daje neku novu dimenziju i predstavlja ovu talentovanu autorku u potpuno drugačijem svetlu.

Veriti / Promo / Laguna

Pročitajte još

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam