Mile Kekin o svim duetima Hladnog piva uoči koncerta na Tašu: Josipa je posebna, a s Bajagom ćemo ponovo

30.07.2021

12:58 >> 12:41

0

Autor: M. Cukić

Najnoviji duet je pesma Carpe diem koji su snimili sa Sanjom Doležal

Mile Kekin o svim duetima Hladnog piva uoči koncerta na Tašu: Josipa je posebna, a s Bajagom ćemo ponovo
Hladno pivo Promo/Longplay / Mario Pavlovic

U susret beogradskom koncertu “Hladnog piva” 21. avgusta na Tašmajdanu podsećamo se svih dueta ovog zagrebačkog benda.

Prvi koji su imali u karijeri bio je 2003. godine za pesmu “Teško je ful biti cool” sa Edom Maajkom. Tim povodom Mile Kekin kaže:

– Prvi pa muški duet bio je s Edom Maajkom. Eda sam taman bio upoznao u jednom klubu, upitao ga da li bi voleo da nas, klasične pank rokere malo izvređa i to u našoj pesmi. Odmah je pristao i za par dana došao u studio, praznih ruku, samo s olovkom i papirom. Samo je rekao: “Pusti stvar”, i u roku od 15 minuta napisao tekst u kome je izvređao nas, gitare, kožne jakne i solaže kao takve.

Tokom 2017. godine, muzička diva Josipa Lisac se pridružila ovom pank rok bendu i zajedničkim snagama ovaj hrvatski dvojac je snimio novu verziju numere “Soundtrack za život”.

Hladno pivo Promo/Longplay

– Drugi duet po redu je bio onaj s Josipom Lisac, u rimejku naše stare pesme “Soundtrack za život“, za koju smo znali da se Josipi jako sviđa. Ona je vrhunska pevačica ali i vrlo posebna i emotivna osoba i svom poslu ne pristupa rutinski, već se unese u svaki slog ko da joj poslednji. Impresivno je bilo videti je izbliza kako radi – ističe Kekin.

Treći duet koji je Mile sa nestrpljenjem pomenuo bio je duet sa Bajagom koji se desio godinu kasnije.

– Treći duet koji ću pamtiti je bio onaj s Bajagom na “Atlantidi” s mog solo albumu “Kuća bez krova”. To smo uradili na daljinu što mi je malo žao jer ga nisam vidio uživo kako se muči sa C tonalitetom. Posle smo se bolje upoznali pa mi je priznao da se fino preznojio s tom pesmom te da me je spominjao više puta u studiju. Dogovorili smo da ćemo iduću pesmu ipak raditi uživo, a ne ovako hladno virtualno.

Pročitajte još

Najnoviji duet je pesma “Carpe diem” koji je Hladno pivo snimio sa Sanjom Doležal.

Ulaznice za koncert Hladnog piva na Tašmajdanu su u pretprodaji preko Tickets mreže od 15. juna.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi