"Videoteka" premijerno prikazana na 52. FEST-u: Bizarna priča o odbeglom pljačkašu (GALERIJA)

29.02.2024

11:30

0

Poznat po svom prvom ostvarenju "Afterparty" (2017), autor je sada stvorio znatno drugačiji i kompleksniji projekat od tog prvenca

"Videoteka" premijerno prikazana na 52. FEST-u: Bizarna priča o odbeglom pljačkašu (GALERIJA)
Premijera "Videoteke" na 52. FEST-u - Copyright ATA Images/Dušan Milenković

Premijera domaćeg filma “Videoteka” scenariste i reditelja Luke Bursaća održana je sinoć na 52. izdanju FEST-a u bioskopu Cineplexx Galerija Belgrade.

Na premijeri je prisustvovao dobar deo glumačke i autorske ekipe, a podršku su im pružile kolege iz sveta filma i muzike.

ATA Images/Dušan Milenković
 

Novi film “Videoteka” na FEST-u će biti prikazan još danas (17:30h) u bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Center (sala 2) i 1. marta (14:30h) na istom mestu (sala 1).

Omnibus sa četiri priče o bizarnim situacijama

Poznat po svom prvom filmu "Afterparty" (2017), koji je osvojio nagradu za najbolji debi na 46. FEST-u, autor Luka Bursać je sada stvorio znatno drugačiji i kompleksniji projekat od tog prvenca.

ATA Images/Dušan Milenković
 

Publika je retko kada ili gotovo nikad gledala ovu vrstu filma u domaćoj kinematografiji jer je u pitanju specifična forma i struktura omnibusa od četiri priče i istovremeno prilično bizarne situacije.

Ta tetralogija nudi raznolike žanrove i stilove, a utisak je da su te kratke filmove snimali različiti režiseri.

Mladi bandit u napuštenom video-klubu

Luka Bursać je za osnovnu priču uzeo situaciju gde se jedan mladi bandit krije u napuštenom video klubu zbog pljačke koju je počinio.

Primoran da tu provede noć, odbegli pljačkaš odlučuje da skrati sebi vreme tako što će na starim VHS kasetama pogledati tri filma.

ATA Images/Dušan Milenković
 

Ti čudni filmovi će ga odvesti u veoma neobične svetove gde ima nasilja, ljubavi, zločinaca, manijaka, heroja, gubitnika, vlaške magije, što čini pravi omnibus od četiri filma u jednoj celini.

ATA Images/Dušan Milenković
 

U dvočasovnom filmu nastupa velika ekipa glumaca - Tamara Isailović, Zoran Cvijanović, Petar Zekavica, Miloš Samolov, Jovana Belović, Jovan Jovanović, Vahid Džanković, Jelena Galović, Sonja Vukićević, Miloš Cvetković, Vladimir Gvojić, Dejan Tončić, Duško Radović, Anđelka Petrović, David Tasić, Đorđe Kadijević, Alisa Lacko.

Ekipu čine još direktor fotografije Lazar Bogdanović, montažer Branimir Živković, dok produkciju potpisuju kuće "Mashina&Zec", Filmski centar Srbije, "Apollon", "BLKN".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike