„Zamrznuti tonovi“: Izložba “ARTikulacije stvarnosti” u Domu omladine

05.08.2021

09:40 >> 09:44

0

Autor: Dejan Ćirić

Ova postavka ima za cilj da predstavi radove muzičara i vizuelnih umetnika, koji kroz različite medije prezentuju sopstvenu poetiku i percepciju stvarnosti

„Zamrznuti tonovi“: Izložba “ARTikulacije stvarnosti” u Domu omladine
Copyright Ritam nereda Promo/Marko Ristić

U Galeriji Doma omladine Beograda od 10. do 27. avgusta biće održana izložba “ARTikulacije stvarnosti” na kojoj izlažu Srđan Đile Marković, Gildo Bavčević, Nemanja Nikolić, Vladimir Lalić, grupa Ah Ahilej, Nikola Krstić, grupa Auf Wiedersehen, Demir Ahmetović.

Talent menadžer Promo/ Srđan Đile Marković

Po rečima kustoskinje Jelene Pavićević ova izložba ima za cilj da predstavi radove muzičara i vizuelnih umetnika, koji kroz različite medije prezentuju sopstvenu poetiku i percepciju stvarnosti. Imajući u vidu kulturološki aspekt tumačenja svakodnevice, umetnici kreiraju prostor za promišljanje o umetnosti, politici, muzici, teatru i tekstu, dok kroz indirektne poruke ističu važnost artikulacije misli i egzistencije kritičkog stava. Kroz sagledavanje celine, imperativ svakako biva interdisciplinaran sadržaj, koji briše granične zone između medija i formira koncept koji posmatraču ukazuje na divergentan pristup umetnosti.

Big drawing for The Plot Promo/Nemanja Nikolić

Sastavni deo izložbe u Centralnom holu Doma omladine Beograda, čine fotografski zapisi Marka Ristića (“Zamrznuti tonovi”), sa rokenrol koncerata koji su nastali u poslednjih nekoliko godina. Autor je na poetičan način zabeležio izvedbe poznatih lokalnih bendova, ali i njihovu interakciju sa publikom.

Profit Dobit, dokumentacija performansa Promo/Gildo Bavečević

Kroz ritam, boju, pokret i atmosferičnost, u radovima je obuhvatio vizuelno značenje potkulture u Srbiji i na taj način ostvario zapis koji arhivira momenat značenja ideologije u današnjem vremenu.

Pročitajte još

Time je uspostavio vezu između kulturalne odrednice muzičkih žanrova i njihove manifestacije u savremenom društvu. Posetioci će moći da vide fotografije bendova Ritam Nereda, Mortal Kombat, Nikola Vranjković, Goblini, Hype, Nadimač, Pekinška Patka i Buč Kesidi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike