Odlaže se koncert slavnog pijaniste Denisa Macujeva u Beogradu: Ovo je razlog (FOTO)

23.01.2024

09:05

0

Autor: Dejan Ćirić

Kupljene karte važiće za novi datum

Odlaže se koncert slavnog pijaniste Denisa Macujeva u Beogradu: Ovo je razlog (FOTO)
Denis Macujev - Copyright Promo/Yamaha

Koncert čuvenog pijaniste Denisa Macujeva i Simfonijskog orkestra RTS-a, najavljen za 25. januar, u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine, odlaže se zbog bolesti umetnika. 

O novom terminu publika će biti naknadno obaveštena. 

Kupljene karte važiće za novi datum koncerta. Svima koji su zainteresovani da vrate karte, biće omogućeno da to i učine.

Promo/RTS
 

Put do muzičkog Olimpa

Denis Macujev odlučno se popeo na muzički Olimp pobedom na XI Međunarodnom takmičenju “Čajkovski” u Moskvi 1998. godine. Iste godine osvojio je Prvu nagradu na Međunarodnom takmičenju pijanista u Parizu. Po završetku Moskovskog državnog konzervatorijuma u kategoriji fortepijano, Macujev je odmah stekao svetsku slavu i postao jedan od najtraženijih pijanista svoje generacije. Laureat je Nagrade “Dmitrij Šostakovič”, Državne nagrade Ruske federacije za književnost i umetnost, Ordena počasti i ostalih prestižnih nagrada i zvanja. Danas Macujev nastupa u najpoznatijim koncertnim dvoranama širom sveta.

Promo/Evgeny Evtyukhov
 

Div klasične muzike

Nazivaju ga „divom klasične muzike“, genijem klavira, smelim inovatorom i pažljivim interpretatorom poznatih dela. Rado viđen gost u legendarnim koncertnim dvoranama širom sveta, neizostavni učesnik i organizator velikih muzičkih festivala, stalni član vodećih simfonijskih orkestara Rusije, Evrope, Severne Amerike i Azije, on uvek zna kako da oduševi i zadivi publiku.

Promo/Evgeny Evtyukhov
 

Svaki njegov koncert pun je izvanrednih improvizacija i virtuoznih iznenađenja.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike