Pedeset godina Kjubrikovog remek-dela: „Paklena pomorandža“ u novoj verziji (VIDEO)

07.08.2021

12:01 >> 13:57

0

Autor: Dejan Ćirić

Trejler koji je objavila kompanija Warner Bros Entertainment prikazuje najbolje trenutke filma u ultra HD formatu

Pedeset godina Kjubrikovog remek-dela: „Paklena pomorandža“ u novoj verziji (VIDEO)
Copyright Paklena pomorandža/Profimedia

U znak proslave predstojeće pedesete godišnjice filma kultni klasik Stenlija Kjubrika “Paklena pomorandža” uskoro će biti dostupan za gledanje u 4K rezoluciji, a Warner Bros Entertainment objavio je prvi trejler.

Kjubrik se smatra jednim od najvećih filmskih stvaralaca u istoriji kinematografije, koji je režirao klasike kao što su “2001: Odiseja u svemiru”, “Dr Strangelove”, “Full Metal Jacket” i “The Shining”. Sa karijerom dugom skoro pola veka, Kjubrik je poznat po pedantnoj pažnji posvećenoj detaljima i dugim, rigoroznim produkcijama.

Stenli Kjubrik / Profimedia

Snimio je ukupno 13 igranih filmova, praveći duže pauze nakon svakog završetka. Uprkos tome, njegovi filmovi su dugo pamćeni i služili su kao inspiracija i filmskim stvaraocima i gledaocima.

Sada će publika imati priliku da pogleda “Paklenu pomorandžu” u 4K na digitalnom i Blu-ray formatu. Trejler koji je objavila kompanija Warner Bros Entertainment prikazuje najbolje trenutke filma u ultra HD-u.

Paklena pomorandža/Profimedia

“Paklena pomorandža” zasniva se na istoimenom romanu Entonija Burgesa o Aleku DeLargeu i njegovom putu do iskupljenja eksperimentalnom terapijom i tehnikama, nakon što je sa svojom bandom počinio niz zločina. Kao i mnogi drugi Kjubrikovi filmovi, dobio je mešovite kritike, ali se nakon ponovne procene smatra klasikom. Film je takođe dobio četiri nominacije za Oskara, uključujući tri za Kjubrika – za scenario, režiju i produkciju.

Pročitajte još

4K verzija “A Clockvork Orange” biće dostupna od 21. septembra.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike