Irena Blagojević nastupa u Festu: Koncert u znaku albuma "Pero"

07.08.2021

16:30 >> 12:51

0

Autor: Dejan Ćirić

Repertoar koji izvodi je kombinacija autorskih pesama, džez standarda, etno obrada, soul i bluz muzike

Irena Blagojević nastupa u Festu: Koncert u znaku albuma "Pero"
Copyright Irena Blagojević Promo/ Vladimir Petrović

Poznata džez-pop pevačica Irena Blagojević imaće svoj prvi veći koncert od pojave pandemije 22. avgusta u kultnom klubu Fest u Zemunu.

Za vreme karantina i izolacije, muzičarka je snimala svoj novi, treći studijski album „Pero“ (2021), koji je objavila promotivna koncertna agencija i diskografska kuća Long Play. Sa najnovijeg izdanja izdvojile su se numere sa spotovima “Milo moje”, “Bolujem ja”, kao i obrada u džez aranžmanu pesme “Jutros mi je ruža procvetala”.

Irena Blagojević, rodom iz Valjeva, uveliko je uspešna džez, soul, pop muzičarka – pevačica, flautiskinja i kantautorka, koja gotovo dve decenije živi i stvara u Beogradu. Afirmisala se prethodnim albumima „Jutro bez ljubavi“ (2010), „Blistavi grad“ (2016), a veoma je aktivna u klupskom i kulturnom životu prestonice Srbije.

Irena Blagojević Promo/ Vladimir Petrović

Pevala je na mnogim džez festivalima i imala koncerte širom zemlje i regiona – u Šapcu, Valjevu, Sremskoj Mitrovici, Nišu, Kikindi, Bijelom Polju, Petrovcu, Bitolju, i u inostranstvu.

Repertoar koji izvodi je kombinacija autorskih pesama, džez standarda, etno obrada, soul i bluz muzike.

– Na koncertu ću svirati repertoar od džeza, preko soula do fanka, pre svega pesme sa svoja tri albuma na kojima ima i interesantnih obrada. Vidimo se u Festu – poručila je Irena, koja se veoma uželela nastupa uživo, koje nije mogla imati usled teške situacije sa pandemijom.

Kao gost koncerta u Festu nastupiće sedamnaestogodišnji pevač i gitarista Relja Perišić, njen sin. Mlada nada sviraće svoje autorske pesme kao predgrupa svoje majke.

Rok klub Fest u Zemunu, koji ove godine slavi značajan jubilej – 30 godina postojanja, od juna meseca je imao veoma atraktivan program u Letnjoj bašti kada su nastupali mnogi rok muzičari i grupe – Nikola Vranjković, Prljavi inspektor Blaža i Kljunovi, YU Grupa, Dža ili Bu, Nikola Pejaković Kolja, Pero Defformero, Dejan Najdanović Najda (pevač grupa “Smak” i “Generacija 5”), sa projektom “Smakovanje” i alternativni sastavi “Virvel” i “Logička greška”.

Pročitajte još

Održan je i ekskluzivni koncert čuvene grupe “Divlje jagode” krajem jula, a redovni su bili tribute bendovi grupa Depeche Mode, AC/DC, Metallica i Iron Maiden.

U narednom periodu klub Fest priprema Punk festival sa 16 bendova, od 11. do 14. avgusta.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike