Najelegantniji Novogodišnji matine i ove godine na Kolarcu: Od orgulja, preko Baha i Bitlsa, do Sinatre i Dina Martina

27.12.2023

11:00

0

Autor: Dejan Ćirić

I ovog puta će biti dodeljena priznanja istaknutim pojedincima za trajni doprinos muzičkom životu Beograda

Najelegantniji Novogodišnji matine i ove godine na Kolarcu: Od orgulja, preko Baha i Bitlsa, do Sinatre i Dina Martina
Copyright Pexels

Kolarčeva zadužbina i ove godine organizuje Novogodišnji matine koji obuhvata bogat i brojne goste, a zvezda matinea će biti Sava Vemić, višestruko nagrađivani operski pevač uspešne međunarodne karijere.

"Kolarac je prošle godine počeo sa novogodšnjom proslavom u formi matinea koji smo najavili kao najelegantniji Novogodišnji matine u gradu i smatramo da smo opravdali taj epitet, jer je čitav program bio ekskluzivan i u skladu sa vrednostima koje neguje naša Zadužbina.", navodi se u saopštenju. 

Promo
 

Ovogodišnji matine je u nedelju, 31.12.  i počinje u 16 časova, uz zvuke orgulja, koje se retko gde mogu čuti, i muziku od Baha do Bitlsa. Kao i prošle godine, i ovog puta će biti dodeljena priznanja za trajni doprinos muzičkom životu Beograda, dvojici legendarnih umetnika, stogodišnjaka - zvezdi i pioniru jugoslovenske džez scene, Vojislavu Bubiši Simiću i čuvenom dirigentu Mladenu Jaguštu.

Promo/Kolarac arhiva
 

Druženje nakon koncerta

Nakon toga počinje koncert na kojem nastupa Kolarčev Fly Me to the Moon Jazz Quintet sa pevačima i specijalnim gostima, dok zvezda večeri Sava Vemić u Beograd dolazi pravo sa najvećih svetskih operskih scena. S obzirom na to da ovogodišnji matine nosi naziv Fly Me to the Moon, na repertoaru je i muzika Kola Portera, Frenka Sinatre, Dina Martina i drugih.

Promo/Kolarac
 

Nakon koncerta, publiku očekuje divno druženje u prostoru Kolarca, koji ove godine dekoriše umetnica Aleksandra Stratimirović, uz muziku DJ Marsha, ukusnu hranu i odličnu selekciju vina.

Podsećamo da je Kolarac izašao u susret vernim posetiocima i uveo sistem onlajn prodaje tako da je prvi događaj za koji možete na ovaj način nabaviti ulaznice upravo Novogodišnji matine. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike