Čuveni korejski glumac poznat po filmu "Parazit" pronađen mrtav u automobilu: Pogledajte fotografije sa lica mesta (FOTO)

27.12.2023

07:19

0

Autor: Dejan Ćirić

Policija je ranije u toku dana dobila poziv od njegove supruge da je u njihovom domu pronašla poruku u kojoj on najavljuje samoubistvo

Čuveni korejski glumac poznat po filmu "Parazit" pronađen mrtav u automobilu: Pogledajte fotografije sa lica mesta (FOTO)
Copyright Profimedia

Li Sun-kjun, najpoznatiji korejski glumac, globalno poznat po svojoj ulozi u filmu "Parazit", koji je dobio Oskara, pronađen je mrtav u automobilu u parku u Seulu, javili su mediji u Južnoj Koreji, a prenosi The Sun. Imao je samo 48 godina.

Kako prenose korejski mediji, Sun-Kjun je u trenutku smrti bio pod istragom policije, zbog sumnje na upotrebu droge. Mediji su prvo javili da je "čovek u 40-tim godinama pronađen bez svesti" u jednom parku u Seulu, da bi kasnije bila potvrđeno da je reč o čuvenom glumcu.

Profimedia
 

Najavio samoubistvo

Policija je ranije u toku dana dobila poziv od supruge glumca da je u njihovom domu pronašla poruku u kojoj on najavljuje samoubistvo. Započeta je potraga za njim.

Kao što je ranije preneo The Korea Times, Sun-Kjun je nekoliko puta uhvaćen u konzumiranju narkotika u ekskluzivnom lokalu u Seulu, a policiji je izjavljivao da mu je "hostesa podmetnula drogu".

Nekoliko dana pre smrti, glumca je policija ispitivala tri puta, a sesija ispitivanja koja se desila prošlog vikenda trajala je čak 19 sati. Zakoni u Južnoj Koreji su veoma oštri, kad je reč o drogi - kazne idu od 6 meseci, pa čak do 14 godina za povratnike.

Profimedia
 

Sun-Kjun je postao svetski poznat po ulozi Dong Ika u filmu "Parazit", koji je 2020. osvojio Oskara za najbolji film. Bio je to prvi film koji nije na engleskom koji je osvojio Oskara u ovoj kategoriji.

Sun-Kjun je osvojio nagradu Udruženja filmskih glumaca 2021. za ulogu u ovom filmu, a dobitnik je i mnogih drugih priznanja.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike