24 SEDAM RUMA: Program 13. manifestacije „Dani slovenske pismenosti i kulture“

18.05.2023

18:18

0

Četvrtak, 18. maj - Svečano otvaranje manifestacije zakazano je za 19 časova

24 SEDAM RUMA: Program 13. manifestacije „Dani slovenske pismenosti i kulture“
Copyright Opština Ruma

Trinaesta manifestacija „Dani slovenske pismenosti i kulture“ održaće se u Rumi, nudeći raznovrstan program koji obuhvata izložbe, projekcije filmova i edukativna predavanja. Manifestacija počinje u četvrtak, 18. maja, i traje do petka, 26. maja.

Četvrtak, 18. maj - Svečano otvaranje manifestacije zakazano je za 19 časova u Velikoj dvorani Kulturnog centra „Brana Crnčević“. Pola sata pre otvaranja, u 18.30 časova, posetioci će moći da uživaju u izložbi ikona postavljenoj u predvorju Velike dvorane.

Petak, 19. maj - Projekcija animiranog filma „Knez Vladimir“ održaće se u čitaonici Gradske biblioteke sa početkom u 17 časova.

Subota, 20. maj - Film „Dama sa psetancetom“ biće prikazan u istom prostoru, počev od 18 časova.

Ponedeljak, 22. maj - Dr Aleksandra Colić Jovanović će održati predavanje pod naslovom „Na izvorištu srpske pismenosti: najstariji sačuvani srpski tekstovi“ u 19 časova, takođe u čitaonici Gradske biblioteke.

Utorak, 23. maj - Predavanje Vanje Vuletića na temu „Uticaj panslavizma na stvaralaštvo Kornelija Stankovića“ zakazano je za 18 časova.

Sreda, 24. maj - Predavanje Stevice Karapandžina „Vera i vojska“ počinje u 18 časova.

Četvrtak, 25. maj - Dragomir Sando će govoriti o temi „Kirilometodijevski zavet i naše vreme“, početak je u 18 časova.

Petak, 26. maj - Završnog dana manifestacije, Marko Aleksić će održati predavanje „Najstarija svedočanstva o prisustvu hrišćanstva kod Srba“ u 18 časova.

Manifestacija „Dani slovenske pismenosti i kulture“ pruža jedinstvenu priliku da se posetioci upoznaju sa bogatim slovenskim kulturnim nasleđem i njegovim uticajem na savremenu kulturu. Organizatori pozivaju sve zainteresovane da prisustvuju i učestvuju u ovom kulturnom događaju.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Ruma koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike