Slavna glumica Gal Gadot predstavlja stravičan snimak o napadima Hamasa na Izrael: Mnogi napustili projekciju!

08.11.2023

18:00

0

Autor: Dejan Ćirić

Materijal pod nazivom "Bearing Vitness to the 7th October Massacre" biće emitovan u Los Anđelesu i Njujorku ove nedelje

Slavna glumica Gal Gadot predstavlja stravičan snimak o napadima Hamasa na Izrael: Mnogi napustili projekciju!
Copyright Profimedia

Izraelska glumica i jedna od trenutno vodećih holivudskih zvezda Gal Gadot planira projekciju video materijala kako bi prikazala snimke brutalnih terorističkih napada Hamasa na Izrael 7. oktobra. Snimak koji traje 47 minuta, a koji su obezbedile Izraelske odbrambene snage, biće emitovan odabranoj publici poznatih i uticajnih ličnosti u Los Anđelesu i Njujorku.    

Profimedia
 

Reditelj nagrađen Oskarom Gaj Nativ, koji je predvodio inicijativu, potvrdio je za i24 da su Gal Gadot i njen suprug Jaron Varsano "pomogli da to bude moguće“. Nativ, samoproglašeni humanista koji se zalaže za rešenje između dve države, izjavio je: 

- Kao filmski stvaralac, zakleo sam se da ove slike od 7. oktobra neće biti zaboravljene i da će ih svet videti. Ne možemo da ćutimo.

Ubistva, masovna silovanja i obezglavljivanja

Planirano je da se organizuje jedna projekcija za 120 gledalaca, uz moguće dodatne projekcije, a strani mediji javljaju da je video-sadržaj duboko uznemirujući i da su ga već pogledali brojni strani novinari i poslanici izraelskog Kneseta. Materijal pod nazivom "Bearing Vitness to the 7th October Massacre" biće emitovan u Los Anđelesu i Njujorku ove nedelje, navodi The Wrap.

Profimedia
 

Prema izveštajima, snimak, koji su snimili teroristi Hamasa, uključuje ubistva, masovna silovanja i obezglavljivanja Jevreja, kao i masakr na muzičkom festivalu Nova. Neki članovi Kneseta bili su toliko zgroženi sadržajem snimka da su napustili projekciju.

Gal Gadot nije javno komentarisala projekciju, ali je poslednjih nedelja bila posebno glasna o ovom sukobu. Dva dana nakon prvih napada zahtevala je da svet ne "sedi ćutke". Inače, ona je služila u Izraelskim odbrambenim snagama kao trener pre više od deset godina.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike