Umro Piter Fišer: Tužnu vest saopštio njegov unuk!

02.11.2023

22:46

0

Nakon što je napustio Holivud počeo je da piše romane koji su se bavili misterijama ubistava

Umro Piter Fišer: Tužnu vest saopštio njegov unuk!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Čuveni scenarista Piter S. Fišer preminuo je u 88. godini, danas, 2. novembra 2023. godine, u ustanovi za negu u Kaliforniji.

Tužnu vest saopštio je njegov unuk Džejk Mekelart, za The Hollywood Reporter.

Ono što je tragično, jeste da je Piter preminuo samo godinu dana nakon smrti glumice sa kojom je blisko sarađivao sedam godina, Andžele Lensburi, koja je igrala glavnu ulogu u TV priči "Murder, She Wrote", i za koju je lepa glumica bila čak 10 puta nominovana za Zlatni globus, i osvojila ovu nagradu četiri puta.

Piter S. Fišer pisao je scenarije za brojne serije, poput Columbo, Baretta i Ellery Queen, a zajedno sa Ričardom Levinsonom i Viilijamom Linkom kreairao je seriju "Murder, She Wrote". Producirao je 264 epizode CBS-ove serije koja je trajala 12 sezona od 1984. do 1996, ali je napustio ekipu nakon sedam sezona.

Nakon što je napustio Holivud počeo je da piše romane koji su se bavili misterijama ubistava.

- Otišao sam nakon sedam godina jer nisam znao kako, kao pisac, da pronađem sveže ideje. Znao sam da možemo da ponovimo stare radnje na različitim lokacijama i različitim imenima i da bi gledanost izdržala, ali bilo bi mi dosadno i izgubili bismo pravu šansu - rekao je 2012. godine.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike