Gost iznenađenja: Bono Vox na crvenom tepihu Sarajevo film festivala (FOTO)

15.08.2021

16:09

0

Autor: Dejan Ćirić

Frontmen legendarne irske grupe U2 je veliki prijatelj ove manifestacije

Gost iznenađenja: Bono Vox na crvenom tepihu Sarajevo film festivala (FOTO)
Copyright Bono Vox/Profimedia

Na premijernom prikazivanju novorestaurirane verzije filma „Hotel od milion dolara“ Vima Vendersa, dobitnika Počasnog Srca Sarajeva 27. Sarajevo film festivala, reditelju se pridružio i Bono Vox.

Bono Vox na Sarajevo film festivalu, 2021/Profimedia

Kako piše na zvaničnom sajtu festivala, ovaj muzički umetnik, frontmen legendarne irske grupe U2 i veliki prijatelj Sarajeva i Sarajevo film festivala, prisustvovao je i festivalskom premijernom predstavljanju pomenutog filma na 6. Sarajevo Film Festivalu 2000. godine.

Bono Vox na Sarajevo film festivalu, 2021/Profimedia

– Jako je dobro biti ovde i čini mi se kao da nisam bio tu jako dugo, a opet se čini kao kratko. To je kao da postoje dva Sarajeva – stvarno i magično. Ono jedno u kojem živiš i radiš naspram onog koje nosiš sa sobom u svet – to jedno mitsko Sarajevo. To je mesto zabave, magije koje je i dalje, za mene, glavni grad suživota. Ovo je divan grad i ovo je odličan festival. Mislim da je ovaj festival gotovo kao vezivno tkivo između ta dva Sarajeva – on sjedinjuje vidljivo i nevidljivo u jednu sliku – izjavio je Bono Vox.

Vim Venders / Profimedia

Za ovu triler dramu sa Džeremijem Dejvisom, Milom Jovović i Melom Gibsonom u glavnim ulogama, za koju je Venders 2000. godine osvojio Srebrnog medveda na Berlinskom festivalu, Bono je pisao scenario zajedno sa Vendersom i Nikolasom Klajnom, a njegovom muzikom je prožet ceo film.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike