Bregoviću uručena nagrada „Šaban Bajramović“: Na zatvaranju Nišvila velika rege zvezda Antoni B.

15.08.2021

17:13

0

Autor: Dejan Ćirić

Pred mnogobrojnom publikom poznatom muzičaru priznanje je uručila Šabanova unuka Barbara

Bregoviću uručena nagrada „Šaban Bajramović“: Na zatvaranju Nišvila velika rege zvezda Antoni B.
Copyright Goran Bregović, Nišvil 2021. Foto/Maja Kostić

Trećeg dana Nišvila Goranu Bregoviću je dodeljena Gran-pri nagrada „Šaban Bajramović“ za fuziju džeza sa drugim pravcima. Pred mnogobrojnom publikom poznatom muzičaru priznanje je uručila Šabanova unuka Barbara.

– Nadam se da će muzičari poput Bregovića očuvati sećanje na mog dedu – rekla je Barbara.

Bregović se zahvalio na nagradi, a koncert je započeo jednom Šabanovom pesmom, nakon čega su usledili brojni hitovi.

Goran Bregović, Nišvil 2021. Foto/Maja Kostić

Poslednje večeri Nišvila nastupiće Antoni B. sa Jamajke koji će svirati rege muziku. On je prvi put u Srbiji, ali je dosta slušao o našoj zemlji, jer je njegov najbolji prijatelj iz Srbije.

– Prvi put sam ovde i oduševljen sam i festivalom i gradom. Zadovoljstvo mi je da sviram na jednom ovakvom festivalu, jer je rege muzika stalno u ekspanziji. Rege bendovi postoje ne samo na Jamajci, već svuda u svetu, a verujem da ih ima i u Srbiji. Drago mi je da je Nišvil prepoznao koliko je značajna rege muzika i da su nas pozvali da sviramo ovde – rekao je Antoni B.

Pored svojih pesama sa preko 30 albuma Antoni radi i „Tribute to Legends“, čime želi da pokaže da se na Jamajci ne sluša samo rege muzika.

Antoni B., Nišvil 2021. Foto/Maja Kostić

– Nas svi vezuju za rege, ali kod nas se sluša i Elvis Presli, Džon Lenon i svi oni koji su ostavili neizbrisiv trag u svetu muzike – izjavio je muzičar.

Za njih je jako važan Bob Marli jer, kako dodaje, „on predstavlja instituciju, a rege muzika na Jamajci nije samo muzika već način života.“

Pročitajte još

Večeras će nastupiti i japanski kompozitor i gitarista Takeshi Suda, slovenački muzičar Uroš Perić, Tango džez kvartet i omladinska Filharmonija „Naissus“, Dragan Milovanović sekstet“, a Nišvil će zatvoriti bend Cofee Shop.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike