Ivan Karl: Nova pravila za odlazak u pozorišta i bioskope

18.08.2021

08:59

0

Autor: Dejan Ćirić

Ako donesemo odluku da pozorišnim predstavama prisustvuju samo vakcinisani ili oni sa negativnim testom na kovid 19, to bi moglo da znači i iskorišćavanje p

Ivan Karl: Nova pravila za odlazak u pozorišta i bioskope
Copyright Ivan Karl Tanjug/Tanja Valić

Govoreći o startu predstojeće pozorišne sezone u Beogradu, Ivan Karl gradski sekretar za kulturu je istakao da će u narednih desetak dana intenzivirati razgovore sa direktorima prestoničkih pozorišta, i pre svega predstavnicima Gradskog zavoda za zdravlje, kako bi krajem avgusta izašli sa održivim modelom, sa kojim bi se obratili kriznom štabu.

Ivan Karl/ATA Images

– Ako donesemo odluku da pozorišnim predstavama prisustvuju samo vakcinisani ili oni sa negativnim testom na kovid 19, to bi moglo da znači i iskorišćavanje punog kapaciteta dvorana. Možda je to putokaz za ovu jesen, ne samo za pozorišta već i za bioskope, koji su, da podsetim, podneli mnogo veći teret epidemije, jer su najduže bili zatvoreni i najsporije uspostavili repertoar – ističe Karl i dodaje:

– Razmotrićemo i inostrana iskustva, poput primera Brodveja gde će pozorišnim predstavama moći da prisustvuju samo vakcinisani i oni sa negativnim testom, naravno uz primenu svih drugih postojećih epidemioloških mera, poput nošenja maski.

Profimedia

Kako kaže, udarna bioskopska publika je generacijski mlađa od pozorišne, i reč je reč o populaciji koja je, nažalost ambivalentna prema vakcinanciji i koju treba animirati.

– Već sam razgovarao sa pojedinim prikazivačima i producenatima o eventualnom podsticaju u vidu promo ulaznice za osobe uzrasta između 16 i 25 godina koje na dan ili do sedam dana od vakcinacije donesu potvrdu o imunizaciji, pa da mogu besplatno da pogledaju jedan film po izboru sa tekućeg repertoara.

Pročitajte još

Uskoro nas očekuju tri potencijalno velika domaća filmska hita, “Toma“, “Južni vetar 2 – ubrzanje” i “Nečista krv” koji imaju veliki bioskopski potencijal i značilo bi i za prikazivače i za producente da se prikazuju u punim dvoranama – rekao je Karl.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike