Svetislav Goncić otkrio kom velikom piscu će biti posvećena nova sezona u Narodnom pozorištu: U znaku komedije

02.10.2023

10:00

0

Autor: Dejan Ćirić

"Ova kuća je jedan veliki brod koji putuje kroz vertikalu vremena i naše je da ga održimo na tom putu, da bi naša draga publika imala u čemu da uživa"

Svetislav Goncić otkrio kom velikom piscu će biti posvećena nova sezona u Narodnom pozorištu: U znaku komedije
Svetislav Goncić - Copyright Tanjug/Vladimir Šporčić

Direktor Narodnog pozorišta Svetislav Bule Goncić otkrio je da će nacionalni teatar narednu godinu posvetiti komediji, najviše Branislavu Nušiću, povodom 160 godina od rođenja našeg komediografa.

- Pokušaćemo da njegov opus ili deo onoga što je radio predstavimo novim delima, možda i nečim neobjavljenim, a možda i u drugačijoj formi od dramske - rekao je Goncić pre izvođenja baleta "Labudovo jezero" na Velikoj sceni i nagrađivane predstave "Uspavanka za Aleksiju Rajčić" na sceni "Raša Plaović", kojima je sinoć otvorena 155. sezona nacionalnog teatra.

Tanjug/Vladimir Sporčić
 

Za predstave Narodnog pozorišta vlada veliko interesovanje i karata gotovo da više nema. Goncić je podvukao i značaj velikog broja gostovanja.

- Mnogo gostovanja smo ostvarili u prethodnom periodu. Sa njih smo se vratili sa preko 25 nagrada, što je jako dobro za nas i potvrđuje da se krećemo dobrim smerom - naglasio je Goncić i podvukao da su ponosni na predstavu "Uspavanka za Aleksiju Rajčić" Đorđa Kosića, koja je dobila Sterijinu nagradu.

Promo/Marijana Janković/Narodno pozorište
 

Veliki brod koji putuje kroz vreme

Istakao je da se Narodno pozorište bavi i operom i da će sledeća godina biti posvećena klasičnim delima.

- Kroz Korsara, Žizelu, Don Kihota, kroz sva ta klasična dela polako postavljamo klasični repertoar u punom zamahu.

On je ocenio da je balet jedan od najlepših scenskih izraza i umetnosti, i da će svakom prilikom pozivati publiku na tu poeziju pokreta. Podsetio je i na dugogodišnju tradiciju postojanja Narodnog pozorišta.

Tanjug/Vladimir Sporčić
 

- Ova kuća je jedan veliki brod koji putuje kroz vertikalu vremena i naše je da ga održimo na tom putu, da bi naša draga publika koja pažljivo prati šta se dešava u Narodnom pozorištu imala u čemu da uživa - zaključio je Goncić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike