24sedam na otvaranju Filmskih susreta: Ovacije za film "Toma" i "Pavle Vuisić" za Ljiljanu Blagojević

22.08.2021

07:34 >> 08:20

0

Dragi glumci, Tvrđava je naša, pozdravila je kolege Ljiljana Dragutinović, rečenicom koja se svake godine čuje na početku ove smotre

24sedam na otvaranju Filmskih susreta: Ovacije za film "Toma" i "Pavle Vuisić" za Ljiljanu Blagojević
Copyright Ljiljana Blagojević / 24sedam / M. K.

Tradicionalni festival Filmski susreti, 56. po redu, otpočeo je u Nišu svečanim defileom glumaca crvenim tepihom, vatrometom i dodelom nagrade “Pavle Vuisić” za životno delo Ljiljani Blagojević.

Manifestaciju je otvorio film “Toma” Dragana Bjelogrlića, koji govori o životu čuvenog pevača Tome Zdravkovića, a ključeve grada Niša pred prepunom Letnjom pozornicom, gradonačelnica Niša Draga Sotirovski predala je predsednici žirija Ljliljani Dragutinović.

– Dragi glumci, Tvrđava je naša – pozdravila je kolege Dragutinovićeva, rečenicom koja se svake godine čuje na otvaranju festivala.

Ljiljana Dragutinović, Filmski susreti / 24sedam / M. K.

Glumac Nebojša Dugalić recitovao je pesmu “Drumovi će poželeti ludaka”, Vitomira Nikolića posvećenu čuvenom Pavlu Vuisiću.

Nagradu za životno delo koja nosi ime ovog velikog glumca dobila je Ljiljana Blagojević koja je kazala da se ovom priznanju raduje kao svojoj prvoj nagradi.

– Ja moje studente učim da je ovo marton, nije sprint, da je ovo trka na ceo život i da je najvažnije da ostanu čestiti i da se nauče da žive slobodno. Ja sam uvek dobijala esnafske nagrade, nagade od mojih kolega, državne nemam nijednu i ovog trenutka sam jako ponosna na to – rekla je Blagojevićeva.

Filmski susreti u Nišu / 24sedam / M. K.

Pored filma “Toma” i “Nečista krv – greh predaka” Milutina Petrovića takođe će imati premijeru pred publikom. Premijere će imati i filmovi “Ne igraj na Engleze” Slobodana Pešića, “Pucnji u Marseju” Gordana Matića.

Biće prikazani i filmovi “Živ čovek” Olega Novkovića, “Dohvati nebo” Milutina Darića, “Aleksandar od Jugoslavije” Zdravka Šotre, “Lihvar” Nemanje Ćeranića, “Jedini izlaz” Darka Nikolića, “Oaza” Ivana Ikića i “Vikend sa ćaletom” Miroslava Momčilovića.

Pročitajte još

Cena kompleta ulaznica za sve festivalske večeri je 2000 dinara.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike