"Rolingstonsi" proslavljaju 40 godina od albuma "Tattoo you": Specijalno iznenađenje za obožavaoce

24.08.2021

08:15 >> 09:09

0

Bio je nominovan za Gremi i smatra se poslednjim albumom Stonsa koji je zauzeo prvo mesto američke top liste i tu ostao čak 10 nedelja

"Rolingstonsi" proslavljaju 40 godina od albuma "Tattoo you": Specijalno iznenađenje za obožavaoce
Copyright Rolingstonsi / Profimedia

Legendarni britanski sastav “Rolingstons” proslavlja 40 godina od kultnog albuma “Tattoo you” sa remasterizovanom kolekcijom koja uključuje devet dosad neobjavljenih numera.

Novoobnovljeni album od jedanaest pesama izlazi 22. oktobra, a na njemu će se naći hitovi poput “Waiting on a Friend” sa Sonijem Rolingom na saksofonu, “Hang Fire” i naravno “Start Me Up”.

The Rolling Stones / Profimedia

Deluks verzija albuma stiže s sva dodatna izdanja. Prvo uključuje devet retkih snimaka iz doba snimanja albuma, kao i obrade “Temptejšensa” i “Miraklsa”, kao i rane verzije pesama s albuma “Tattoo you”. Luksuzni formati uključiće i albume “Lost & Found: Rarities” i “Still Live: Wembles Stadium 1982”, piše Sputnjik.

Rolling Stones / Profimedia

Objavljen 24. avgusta 1981. godine, album “Tattoo you” bio je kolaž pesama sa sesija benda koje se protežu nekoliko godina unazad. Nominovan je za Gremi i bio poslednji album “Stonsa” koji je zauzeo prvo mesto američke top liste i tu ostao čak 10 nedelja.

Pročitajte još

“Stonsi” su prvi put nominovani za Gremi za album godine sa izdanjem “Some Girls” iz 1978. godine, a singlovi “Honky Tonk Women” i “(I Can’t Get No) Satisfaction” uveli su ih u Gremi kuću slavnih.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike