Poznati datum i mesto sahrane Srđana Koljevića: Komemoracija u Jugoslovenskoj kinoteci

11.07.2023

10:55

0

Jedan od naših najboljih scenarista preminuo je proteklog vikenda nakon što je dugo bolovao od raka creva

Poznati datum i mesto sahrane Srđana Koljevića: Komemoracija u Jugoslovenskoj kinoteci
Srđan Koljević - Copyright Antonio Ahel/ATA Images

Reditelj, scenarista i profesor Srđan Koljević, biće sahranjen u Aleji zaslužnih građana, a komemoracija će biti održana u Jugoslovenskoj kinoteci, saopštio je Fakultet dramskih umetnosti.

Koljević će biti sahranjen u četvrtak, 13. jula u 10.30 časova u Aleji zaslužnih građana na beogradskom Novom groblju a komemoracija će biti održana u sredu u podne u Jugoslovenskoj kinoteci.

Antonio Ahel/ATA Images
 

Jedan od naših najboljih scenarista preminuo je proteklog vikenda nakon što je dugo bolovao od raka creva, a potom i metastaza, a u više navrata prikupljana su novčana sredstva za Koljevićevo lečenje.

Borio se do kraja, gospodstveno i čojstveno

Srđan Koljević, filmski scenarista, reditelj i redovni profesor na Katedri za dramaturgiju Fakulteta Dramskih Umetnosti u Beogradu bio je jedan od najnagrađivanijih scenarista u Srbiji i regionu i višestruki dobitnik priznanja za stvaralaštvo u oblasti filmskog scenarija.

Fakultet dramskih umetnosti (FDU) je povodom smrti svog profesora, scenariste i reditelja Srđana Koljevića (1966-2023) saopštio da je otišao voljeni i poštovani kolega, koji se sa opakom bolešću borio do kraja, gospodstveno i čojstveno.

ATAImages/ Antonio Ahel
 

Na fejsbuk strani beogradskog FDU-a je navedeno da je tokom svoje borbe Koljević širio "oko sebe blagost i dobrotu, ljubav i svoj prepoznatljivi humor" i da je "do kraja bio umetnik, profesor, ljudski i profesionalni uzor i dobar drug".

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike