Dženifer Lorens otkrila svoj najveći strah na snimanju filmova: Onda se pojavio on!

08.07.2023 | 09:00

Autor: Dejan Ćirić

"Bila sam jako nervozna ako sam morala da radim sa onima koji se pridržavaju ovog sistema", istakla je glumica

Copyright Profimedia

Dženifer Lorens nedavno je priznala da ima strah od sistema Stanislavskog.

Suština sistema Konstantina Stanislavskog, ruskog glumca, reditelja i upravnika Moskovskog umetničkog pozorišta, leži u tome da je potrebno shvatiti ciljeve i metode prevazilaženja prepreka likova koje glumci tumače. Stanislavski je osmislio i koncept „šta ako”. Naime, tražio je od glumaca da se pitaju: „Šta ako bi se ovo meni desilo?” aludirajući na problem koji je zadesio lik. Na ovaj način se vežba da se i misli kao lik koji se tumači.

Profimedia
 

Lorensova je priznala da oseća nelagodu koju joj donosi Stanislavski sistem i to potpuno uranjanje u lik, čak i kada ne snima.

- Bila sam jako nervozna ako sam morala da radim sa onima koji se pridržavaju ovog sistema. Nemam pojma kako da razgovaram sa njima. Još nisam videla tako misteriozan glumački proces - otkrila je glumica.

Pomoć Kristijana Bejla

Ispostavilo se da je tehnika koja je njoj najbliža ona koju primenjuje Kristijan Bejl sa kojim je igrala u „Američkoj prevari”. Za ovu ulogu Lorensova je nagrađena Zlatnim globusom i nominovana je za Oskara.

- Išla sam iz jedne krajnosti u drugu dok nisam glumila sa Kristijanom Bejlom. Kada su kamere bile uključene i snimateljska ekipa spremna, otprilike deset sekundi pre nego što je počelo snimanje, on je počeo da ulazi u ulogu. Videla sam to i pomislila: „Ovo je verovatno dobra ideja”. I sama sam počela tako da radim - ispričala je glumica koja je za ulogu u filmu „U dobru i u zlu”, kada je imala samo dvadeset dve godine, ovenčana Oskarom, navodi Politika.

Profimedia
 

Nova komedija u kojoj glumi Dženifer Lorens, „Devojka za sve”, nedavno je počela da se prikazuje u bioskopima.

Bonus video:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam