Festival igre u punom sjaju: Varvarske igre očarale Beograđane!

16.09.2020

15:22 >> 15:40

0

Igrači sa svarovski maskama u komadu Varvarske noći francuske kompanije Ervea Kubija napravili spektakl na sceni Opere i teatra Madlenianum

Festival igre u punom sjaju: Varvarske igre očarale Beograđane!
Copyright Predstava "Varvarske noći", Foto: Tanjug/ AP /Tanja Valic

Izvođenjem dugoočekivane predstave “Varvarske noći” francuske kompanije Ervea Kubija, u utorak je na sceni Opere i teatra Madlenianum, pretvorila Beograd u svetsku prestonicu savremene igre.

Predstava “Varvarske noći”, Foto: Tanjug / AP / Tanja Valic

Vanserijski igrači u koreografiji Kubija oduševili su publiku u okviru programa 17. Beogradskog festivala igre…
Osim predstavnika diplomatskog kora u Beogradu u publici su se našli i Sem Fabrici, šef delegacije Evropske unije u Srbiji i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević.
Komad “Varvarske noći” premijerno je izveden na Međunarodnom festivalu igre u Kanu 2016. i od starta je, zbog svoje “poetske lepote”, naterao kritičare vodećih svetskih listova da u francuskom koreografu alžirskog porekla Erve Kubiju prepoznaju “važnu prinovu u svetu umetničke igre”.
Beogradsku publika se sinoć uverila u tu “poetsku lepotu” tokom 60 munuta čiste energije i senzualnosti mediteranskog sveta.

Predstava “Varvarske noći”, Foto: Tanjug / AP/ Tanja Valic

Igrači poput derviša sa Svarovski maskama i uz muziku Mocarta, Vagnera, Forea, tradicionalnog alžirskog zvuka i ritma, dočaravali su razvoj kulturnog identiteta tog sveta kroz prizmu stanovnika severne Afrike.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike