Roberto Beninji kao Đepeto u najnovijem filmu „Pinokio“ (FOTO/VIDEO)

18.09.2020

12:28 >> 08:24

0

Autor: Dejan Ćirić

Večeras na Festivalu evropskog filma na Paliću, a od 24. septembra Pinokio u domaćim bioskopima

Roberto Beninji kao Đepeto u najnovijem filmu „Pinokio“ (FOTO/VIDEO)
Copyright Film "Pinokio" Promo/MCF

Nakon skoro 150 godina od kada je priča nastala i tačno 80 nakon što je „Dizni“ snimio crtani film, „Pinokio“ nastavlja da inspiriše nove interpretatore, istaknute reditelje i glumce. Zvezda čuvenog filma „Život je lep“ Roberto Beninji smestio se u čizme poznatog usamljenog stolara Đepeta koji, klešući lutka od drveta, pred sobom izaziva čudo i stvara vragolastog dečaka Pinokija. Kao i svako dete, Pinokio je radoznao, a o svetu u kom živi uči iz svojih pokušaja i grešaka. Posedujući urođenu dečju hrabrost, on postaje ono što je i trebalo da bude – pravi dečak.

Promo/MCF

Najnovije igrano ostvarenje „Pinokio“, proslavljenog reditelja Matea Garonea („Gomora“, „Dogman“), nakon domaće premijere na Festivalu evropskog filma na Paliću naći će se na repertoarima srpskih bioskopa od četvrtka, 24. septembra.

Promo/MCF

Film o lutku koga znamo kao dečaka kome, kad slaže poraste nos, snimljen je, kako ističu svetske kritike, verodostojno, prateći istoimenu originalnu knjigu Karla Kolodija, koja u Italiji ima status literarne kraljice, već podvučene pod kožu Italijana. Garone je snimao na iskonskom mestu, gde je sve nastalo, na domaćem terenu, u Toskani, sa italijanskim glumcima. Film se kreće u carstvu koje je istovremeno i realno i fantastično, u ruralnoj, bezvremenoj Italiji koja obiluje zemljom, morem, seoskim okruženjem.

Promo/MCF

Roberto Beninji je 2002. godine snimio svoju verziju Pinokija, kada mu je pripala trostruka uloga – reditelja filma, scenariste i drvenog lutka.

Pogledajte trejler filma „Pinokio“

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike