Spektakularan nastup "Lord of the Dance" na Tašu: Strastveni ples i zavodljiva igra (FOTO)

25.05.2023

13:00

0

Koncert u sklopu turneje "25 godina ovacija na nogama"

Spektakularan nastup "Lord of the Dance" na Tašu: Strastveni ples i zavodljiva igra (FOTO)
"Lord of the Dance" sinoć na Tašmajdanu - Copyright Live Production

Planetarno popularna irska muzičko-plesna trupa "Lord of the Dance" ponovo je u Beogradu, na Tašmajdanu, u organizaciji promoterske kuće Long Play, priredila 90-minutni spektakl za pamćenje u sklopu turneje "25 godina ovacija na nogama".  

Oduševljeni posetioci uživali su pod vedrim nebom u novoj, ali, kao i sve ranije, jednako impresivnoj koreografiji čuvenog Majkla Fletlija, i kompozicijama koje su postale zaštitni znak "Lord Of the Dance" projekta.

Live Production
 

Postava sa 40 plesača fascinirala je sve prisutne tačkama specijalno pripremljenim za ovu, slavljeničku predstavu, uz najsavremenije vizuelne efekte.

Masovne plesne tačke

Početak šoua je, zvučno, išao u prilog tezi mnogih da u korenu irske i srpske tradicionalne muzike ima dosta toga zajedničkog, a onda se, sa prvim ritmovima i naznakama osavremenjenog zvuka, prolomio i prvi snažan aplauz.

Masovne plesne tačke u trenu su se smenjivale sa intimnim, emotivnim, vokalnim interpretacijama. Sve to na jedinstven način oslikava mladog glavnog junaka i njegovu borbu protiv mračnih sila za očuvanje “planete Irske” prožimajući njenu istoriju, folklor kao i biblijske momente.

Live Production
 

Odzvanjali su Tašmajdanom savršeno uvežbani koraci kao poseban instrument, a ubrzanjem bi izazvali pravu euforiju oduševljene publike.

Ona je, zapravo, od početka do kraja bila aktivan učesnik predstave, podeljene u dva čina. Dlanovima u ritmu podržavala je umetnike i značajno doprinela celokupnom utisku.

Eksplozivna završna tačka izmamila je potpunu egzaltiranost prisutnih, pa su se Irci, nošeni takvom podrškom, vratili na bis i Beogradu podarili još jednu razigranu tačku, ovoga puta za definitivan kraj.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike