Odbrojavanje je počelo! Serija „Hotel Balkan“ od ponedeljka na malim ekranima

18.09.2020

11:17

0

Autor: Dejan Ćirić

Telenovela koja daje odgovor na pitanje zašto su tajne, intrige, razmirice i grehovi neraskidiv deo svake porodice

Odbrojavanje je počelo! Serija „Hotel Balkan“ od ponedeljka na malim ekranima
Copyright Promo/Bosonoga produkcija

Samo nas vikend deli od početka emitovanja telenovele „Hotel Balkan“, serijskog projekta Telekoma Srbija i „Bosonoge produkcije“ koji će od ponedeljka, 21. septembra, biti prikazivan na Prvom programu RTS-a. Svakim radnim danom, od 20 časova, gledaoci će moći da spozanju sve tajne „Hotela Balkan“ i lepeze likova koji donose priču o porodici Kuruzović, sagu prepunu emocija različitih boja i intenziteta, kompleksan spoj prošlosti i sadašnjosti. Žanrovski gledano drama, a formatom telenovela, „Hotel Balkan“ je očigledno prepun iznenađenja, a to potvrđuje i sam rad na seriji, koji je celu ekipu okupljenu u filmskom studiju „Bosonoga produkcije“, nadomak Banjaluke, ujedinio i održao na okupu upravo kroz želju i ambiciju da nešto tipično učine autentičnim.

Promo/Bosonoga produkcija

„Pokušali smo da taj format nekako obrnemo, što nam je i scenario nudio, jer sapunice su inače o mladima, a ovo je sapunica o starcima. I to je dobro ispalo, jer su svi ti mladi ljudi, mahom studenti, koji rade sa nama, videli kreativni izazov u tome što smo odlučili da ne radimo tipično. Ne znam koliko smo uspjeli u tome, ali znam da je telenovela „Hotel Balkan“ drugačija“, izjavio je reditelj Saša Karanović.

Promo/Bosonoga produkcija

Uprkos brojnim izazovima, prvenstveno usled aktuelne globalne krize, snimanje prve sezone je uspešno realizovano, s akcentom na podizanje lestvice, kako u estetskom, tako i u dramskom smislu. Sve to je, kako kažu članovi produkcijske ekipe i glumačke postave, mnogo olakšala činjenica da su svi zajedno, a svako na svoj način, rasli i razvijali se kroz ovaj projekat, svesni da su njime postavili temelje jednog novog žanra na ovim prostorima.

“Atmosfera tokom snimanja je bila sjajna, a pogotovo mi je drago što smo svi bili opušteni, nije bilo tenzije, podupirali smo jedni druge, radili smo jedni za druge. Tako da mislim da će za sve nas ovo značiti mnogo i zahvaljujući ovome bićemo u nekim sledećim projektima i bolji i brži i tačniji.”, istakao je glumac Danilo Kerkez. Osim njega, u glumačkoj podeli su i Radoje Čupić, Saša Torlaković, Goran Jokić, Sanja Popović, Željko Erkić, Nikola Pejaković Kolja, Bora Nenić i mnogi drugi, koji svojim bravurama donose odgovor na pitanje zašto je skrivanje osećanja komplikovana igra i zašto iz nje niko ne može izaći nepovređen.

Promo/Bosonoga produkcija

“Hotel Balkan” je priča o jednoj porodici, ali i o svim porodicama, o svakome od nas – ko smo i kakvi u svojoj, ljudskoj suštini. A zašto su baš tajne, intrige i razmirice i, na kraju krajeva, i grehovi neraskidiv deo svake, pa i porodice Kuruzović, saznaćemo već ovog ponedeljka, na programu RTS-a, a nešto kasnije i Superstar TV kanala, kao i RTV BN.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike