Kejt Vinslet osvojila još jednu BAFTA nagradu: Poželela da je slomi napola! (FOTO)

15.05.2023

08:35

0

Autor: Dejan Ćirić

Glumica je priznanje dobila za ulogu u drami „Ja sam Rut“

Kejt Vinslet osvojila još jednu BAFTA nagradu: Poželela da je slomi napola! (FOTO)
Kejt Vinslet - Copyright Profimedia

Kejt Vinslet i Ben Višou, kao i rijaliti serija "The Traitors", dobitnici su ovogodišnjih televizijskih nagrada Britanske akademije filmske i televizijske umetnosti (BAFTA), koje su sinoć dodeljene u Kraljevskoj operi u Londonu.

Kejt Vinslet je osvojila nagradu BAFTA za najbolju glumicu za ulogu u filmu "Ja sam Rut", koji je osvojio nagradu za najbolju dramu.

Profimedia
 

Glumica je tokom svog govora istakla da male britanske televizijske drame mogu biti moćne i da priče o mentalnom zdravlju poput ove treba da se čuju. Takođe, zahvalila je ćerki, glumici Miji Triplton, koja igra u ovom ostvarenju.  

- Kad bih mogla da je slomim napola, drugu polovinu bih dala svojoj ćerki, uradile smo ovo zajedno, mala - rekla je Vinsletova prilikom preuzimanja nagrade, prenosi "Dejli mejl".

Profimedia
 

Ben Višou "oduvao" konkurenciju

Ben Višou, koji je dobio priznanje kritike za svoju ulogu juniora NHS-a Adama Keja u filmu "This Is Going To Hurt'', dobio je nagradu za najboljeg glumca, pobedivši konkurenciju u kojoj su bili Geri Oldman, Martin Friman, Kilijan Marfi i Časke Spenser. Adel Aktar je osvojio nagradu za sporednog glumca za ulogu u kriminalističkoj drami "Šervud".

Profimedia
 

Jedan od velikih pobednika je i Bi-Bi-Sijeva rijaliti serija "The Traitors", dok je Klaudija Vinklman osvojila nagradu za zabavni nastup za vođenje emisije.

"Loše sestre" su odnele nagradu za najbolju dramsku seriju, a En-Mari Daf je dobila nagradu za najbolju sporednu glumicu za ulogu Grejs Vilijams u toj seriji. Među ostalim dobitnicima je bio i dokumentarac o britanskom atletičaru Mohamedu Mo Farau.

Meda Padington

Nagrada "Trenutak za pamćenje" pripala je medi Padingtonu, zbog specijalnog klipa koji je objavljen na otvaranju koncerta povodom proslave 70 godina vladavine kraljice Elizabete Druge.

Kraljica Elizabeta u skeču povodom platinastog jubileja/Profimedia
 

Specijalno izdanje "The Repair Shop" u kojem se pojavio i britanski kralj Čarls proglašeno je za najbolji dnevni program.

Zvezda sitkoma "Devojke iz Derija" (Derry Girls) Sioban Meksvini osvojila je nagradu za najbolju glumicu za ulogu sestre u komediji koja je osvojila priznanje i za najbolji scenario.

Nagrada BAFTA za najbolju međunarodnu seriju pripala je "Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story'', dok je "The Masked Singer" osvojio prestižno priznanje za najbolji zabavni program.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike