Održan prvi koncert u Kolarčevoj zadužbini! "Stanislav Binički" izveo Baha u Velikoj dvorani

20.09.2020

15:37 >> 15:52

0

Publika je nakon šest meseci, uz poštovanje svih preporučenih epidemioloških mera, uživala u klasici

Održan prvi koncert u Kolarčevoj zadužbini! "Stanislav Binički" izveo Baha u Velikoj dvorani
Copyright Koncert ATA Images/Stefan Tomasevic

Umetnički ansambl Ministarstva odbrane “Stanislav Binički” nastupio je danas u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine na promenadnom koncertu pod nazivom „Bah 335″.

Koncert posvećen Bahovoj muzici ujedno je bio i prvi nastup Umetničkog ansambla u zatvorenom prostoru, kao i prvi koncert u Velikoj dvorani Kolarca od početka epidemije korona virusa.
Uz Ansambl “Binički” nastupili su mladi, ali već afirmisani pijanisti i kamerni muzičari Dušan Toroman, klavir, Marija Kovač, flauta i Milena Maleš, klavir.
Ansamblom je dirigovao maestro Pavle Medaković, autor projekta je profesorka Zlata Maleš, a cifra 335 u nazivu koncerta označava broj godina od rođenja Johana Sebastijana Baha.

Koncert “Bah 335” je održan uz poštovanje svih preporučenih epidemioloških mera, ali i uz veliku radost publike koja je, nakon šest meseci, sa pravim uživanjem dočekala klasiku u Velikoj dvorani.

U saopštenju organizatora stoji da je prihod od ulaznica, koliko god simboličan, “deo podrške Kolarčevoj zadužbini i svim muzičkim umetnicima željnim nastupa pred publikom.”

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike